Lütfen bekleyin..



'Dünya Hemşireler Günü' kutlandı

13 Mayıs 2016, 16:56 - Okunma: 3516

12 Mayıs 'Dünya Hemşireler Günü' Batman'da sağlık camiası tarafından kutlandı.

Tüm dünyada hemşirelik mesleğinin öncü ismi olarak kabul edilen Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs 'Dünya Hemşireler Günü'nü takip eden hafta  Hemşireler Haftası olarak kutlanmaktadır.

Hemşireler Haftası nedeniyle yapılan kutlamalara Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Batman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. İzzet Gök, hemşireler, ebeler ve sağlık camiasından birçok kişi katıldı.

Kutlamada hemşireler ve ebeler mesleğinin önemini açıklayan   Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, hemşirelik zor çalışma şartları gerektiren insan sevgisiyle dolu sabır ve hoşgörü kavramını içinde barındıran zor ama onurlu ve kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Bodakçi, "Temel sorumluluğu toplumun sağlığını yükseltmek, sağlıklı bireyin sağlığını korumak ve hastalıklı bireyi tedavi etmek olan ve bunları yaparken de bilgili, ahlaklı ve vicdanlı davranmayı kendine şiar edinen bu yüce mesleğin mensubu fedakar hemşirelerimizin Hemşireler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar  diler, sağlıkçıya şiddetin olmadığı yarınlar dilerim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=