Lütfen bekleyin..



Sağlıklı ve hareketli yaşam için bisiklet dağıtıldı

20 Mayıs 2016, 20:01 - Okunma: 3725

Batman’da İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde lise öğrencilerine yapılan törenle bisiklet dağıtıldı.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Batman İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen bisiklet töreninde 9. 10. ve 11. sınıflarında okuyan öğrencilere bisiklet dağıtıldı. Törene kurum amirleri, okul yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Konuyla ilgili açıklamada yapan Batman İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bakanlık tarafından yapılan “Sağlıklı Beslenelim, Kalbimizi Koruyalım” araştırma raporu sonuçlarına göre toplumun yüzde 96,5 düzenli olarak fiziksel aktivite yapmadığı belirtildi.

Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması’nın yayınlanmamış rapor sonuçlarına göre toplumun yüzde 71,9’unun hareketsiz yaşadığı, aynı araştırmada 6-11 yaş grubu çocukların yüzde 58,4’ünün düzenli egzersiz yapmadığı saptandığı belirtilen açıklamada, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının amaçlarından birisi toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesidir. Fiziksel aktivite; vücudun düzenli çalışmasını sağlayarak, bireylerin besinlerden en iyi şekilde yararlanmasını sağlar. Fiziksel hareket azlığı ve hareketsiz bir yaşam şekli, ağırlık artışına neden olarak kalp hastalıkları, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkların oluşma riskini artırmaktadır.” denildi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı doğrultusunda fiziksel aktiviteye teşvik projesi kapsamında Bakanlık tarafından Türkiye genelinde üç yıl içerisinde bir milyon adet bisiklet dağıtımı gerçekleştirilmesi planlandığını belirtti.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “İlimizde de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan “Okullarda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması” işbirliği protokolü kapsamında 2015 yılı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların 5. 6. ve 7. Sınıflarında seçmeli spor dersini açan veya “bisiklet modülü” dersini uygulayan okullarda öğrenciler tarafından kullanılmak üzere 200 adet bisiklet dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu programın 2016 yılı içerisindeki etabında 24 Nisan 2016 Pazar Günü 16 Mayıs Şehir Stadyumu’nda merkeze bağlı ilkokul ve ortaokullarda eğitim gören, kriterlerini Bakanlığımızın belirlediği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce isimleri tespit edilen 520 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Ayrıca içinde bulunduğumuz haftadan itibaren ilimiz, merkez, ilçe ve köy ortaokullarında eğitim gören toplam 960 öğrenciye daha bisiklet dağıtılmaya başlanmıştır.”(İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=