Lütfen bekleyin..



'Dünya Müslüman Gençlik Haftası' etkinlikleri start alıyor

23 Mayıs 2016, 15:46 - Okunma: 2174

Kur'an Nesli Platformu tarafından Mayıs ayının son haftası ilan edilen “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” kapsamında yapılacak etkinliklerl başlıyor.

Kur'an Nesli Platformu tarafından Mayıs ayının son haftası ilan edilen “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” kapsamında yapılacak etkinliklerle ilgili olarak Kur'an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun açıklamalarda bulundu.

İnsanlığın manevi bir buhran içinde olduğu, her türlü münkeratın ortalıkta kol gezdiği, günahların revaç bulduğu ve sakınanların ayıplandığı, garipsendiği bir dönemde olduklarını hatırlatan Altun, "Böylesi bir zamanda, ulvi maksatlarla çok sayıda dernek ve STK'nın desteğiyle kurduğumuz Kur'an Nesli Platformu'nun yükünün ne kadar ağır olduğunu biliyor ve bu yüzden her zamankinden daha çok çalışmamız gerektiği şuuruyla hareket ediyoruz. Amacımız; ismimizle müsemma bir neslin inşa ve ihyasıdır. İlhamını doğrudan Kur'an'dan alan, vahyin ışığında yol yürüyen, yolunu kaybetmişlere el uzatan Kur'an-î bir neslin hayat bulmasıdır." dedi.

Platform olarak hedeflerini gerçekleştirmeye dönük bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini belirten Altun, "Her sene Mayıs ayının son haftasında kutlanılacak olan Dünya Müslüman Gençlik Haftası münasebetiyle bu yıl düzenlenilecek etkinlikler kapsamında;14-18 yaş arası ve 18 yaş üstü olmak üzere iki ayrı kategoride futbol turnuvası, Gençlik koşusu, kız ve erkek öğrencilerimiz için ayrı ayrı gerçekleştireceğimiz bilgi yarışmaları, seminerler, toplu yapılacak piknikler ve müzik şölenleri gibi aktiviteler gerçekleştirilecektir." diye konuştu.

Yapılacak etkinliklerin her yıl daha da zenginleştirilecek ve yaygınlaştırılacağını ifade eden Altun, "Bizler Kur'an Nesli Platformu olarak neslimizin muhafazası ve istikamet bulması hususunda endişe sahibi olmakla birlikte ümitliyiz. İnanıyoruz ki temeli ihlasla atılan ve rızayı ilahiye uygun hiçbir gayret neticesiz kalmayacaktır. Bu vesileyle her şart ve ortamda üzerimize düşeni yapma gayretinde olacağımızı, bu endişe ve sorumluluk duygusuyla hareket eden tüm duyarlı çevrelerle kardeşlik hukuku içinde yardımlaşma ve dayanışmaya hazır olduğumuzu ilan ediyoruz." şeklinde belirtti.  

Yapılacak etkinliklerin takvimi ise şöyle açıklandı:

-29 Mayıs Pazar günü bölgesel yapılacak çeyrek final maçları, 5 merkezi camide sabah namazı ve çorba ikramı, 1'nci beş kişilik grup bilgi yarışması

-30 Mayıs Pazartesi günü bölgesel yapılacak yarı final maçları, 2'nci beş kişilik grup bilgi yarışması

-31 Mayıs Salı günü bölgesel yapılacak final maç, 3'ncü beş kişilik grup bilgi yarışması

-1 Haziran Çarşamba günü Batman geneli çeyrek final maçları, 4'ncü beş kişilik grup bilgi yarışması

-2 Haziran Perşembe Batman geneli yarı final maçları, bölgesel final bilgi yarışması

-3 Haziran Cuma günü Batman geneli final maçı, 5 ayrı yerde aynı anda yapılacak kitap analizi sınavı

-4 Haziran Cumartesi günü halk koşusu, bilgi yarışması Batman finali 4 bölge birincileri ile kültür merkezinde yapılması

-5 Haziran Pazar günü kapanış etkinliği Beşiri İkiköprü havuz başında müzik ve yemek ikramı (İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” konusu işlenecek...
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=