Lütfen bekleyin..



AB Projesi kapanış konferansı yapıldı

25 Mayıs 2016, 13:57 - Okunma: 4026

Türkiye Ulusal Ajansı hibe desteği ile 2015 Yılı ERASMUS+ Programı Mesleki Eğitim, Öğrenci ve Personel hareketliliği programı faaliyet sonuçları değerlendirme toplantısı Batman’da düzenlendi.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından sağlanmış olan hibe desteği ile 2015 Yılı ERASMUS+ Programı Mesleki Eğitim, Öğrenci ve Personel hareketliliği programı, “Avrupa’da Evde Sağlık Bakım Hizmetleri İyi Uygulama Örnekleri” başlıklı proje kapsamında Batman Kamu Hastaneleri Birliği Koordinatörlüğünde gerçekleştirilmiş olup, faaliyet sonuçları değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Proje ortağı olan Batman İbni-Sina, Gazi, Özel Batman Basut Mesleki Teknik Anadolu Liselerinden öğrenci, öğretmen ve sağlık çalışanlarının dahil olduğu projenin eğitim ve staj çalışmaları 28.11.2015-07.02.2016 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Almanya hareketliliğibaşarıyla tamamlandı.

Olumlu sonuçlar elde edildi

Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Vecheddin Acar, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr.Hakan Pamukçu, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile proje kapsamında yer alan temsilci, öğrenci ve yetkililer ile çevre illerden sağlık temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen sonuç değerlendirme toplantısı Batman Bölge Devlet Hastanesi toplantı salonunda yapıldı.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu toplantıya ilişkin şöyle bir değerlendirmede bulundu; “Birliğimiz projesine dahil olan öğrenci ve personellerin sağlık alanında motivasyonları, Avrupa Birliği farkındalığı, bilgi, beceri ve gözlem güçleri artmıştır. Eğitim ve staj sonucu kazandıkları bilgi ve becerilerinin artması ile sağlık sistemine yeni katılacak mesleki eğitim öğrencilerimizin daha kaliteli bir hizmet için çabalayacakları gözlemlenmiş olup, olumlu sonuçlar elde edilmiştir.”

Pamukçu, Türkiye Ulusal Ajansına ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konferansta katılımcılar yurtdışına gerçekleştirmiş oldukları staj ve eğitim ile ilgili görüş ve deneyimlerini paylaştılar. Projeye katılan sağlık Meslek Lisesi öğrencileri projede yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını, bu katılımın da bilgi, beceri ve gözlem güçlerini arttırdığını dile getirdiler. Emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Katılımcılara 'Europass Belgesi' verildi

Proje kapsamında 82 katılımcı, Proje ile AB uyum sürecinde evde sağlık bakım hizmetleri standartlarının yükseltilmesine yönelik görmüş oldukları eğitimin tecrübelerinin artırılması, farklı bakış açılarının geliştirilmesi ve sağlık alanında ülkemizde verilen sağlık hizmetlerine ilişkin karşılaştırma noktasında çok faydalı olduğunu dile getirdiler. 82 katılımcıya Türkiye Ulusal Europass Merkezi tarafından onaylanan Europass Belgesi verildi.

ab-projesi-kapanis-konferansi-yapildi.jpg

ab-projesi-kapanis-konferansi-yapildi-001.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=