Lütfen bekleyin..



Yavuz, gündemi değerlendirdi

25 Mayıs 2016, 14:28 - Okunma: 4382

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz parti çalışmaları için geldiği memleketi Kâhta’da yerel basınla bir araya geldiği kahvaltıda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz parti çalışmaları ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği memleketi Kâhta’da yerel basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltılı toplantıda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Yavuz, Kürt meselesi başta olmak üzere yeni anayasa, başkanlık sistemi, AK Parti’de yaşanan hükümet değişikliği ve son gelişmeler, Suriye’de devam eden iç savaş, işsizlik ve ahlaki çöküntü gibi konularda değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR’ın yaklaşık 3 yıl önce siyasi hayata adım attığını belirten Yavuz, HÜDA PAR’ın İslam’ı kendisineölçü aldığınıve insanların yaratılış değerlerinin muhafaza altına alınması gerektiğini savunan bir hareket olduğunu vurguladı.

Yavuz, “HÜDA PAR yaratılış değerleri dediğimiz her toplumun, her insanın, her farklı bakış açısının beş temel özelliğini muhafaza altına alınması gerektiğine inanan bir harekettir. Biz bunlara insanların ortak yaratılış değerleri diyoruz. Din, mal, can, nesil ve akıl emniyeti.Bunlar herkes için kutsaldır ve bizlerin şuanda buluşması gereken nokta budur.”dedi.

“Başbakanlığa kim gelirse gelsin Kürt meselesine kalıcı çözüm bulmalıdır”

Kürd Meselesinin çözümü konusunda da bir değerlendirmede bulunan Yavuz, konuşmasına devamla; “İktidar partisi olması münasebetiyle AK Parti içinde doğacak herhangi bir değişim sadece parti içi bir mesele değil hem Türkiye’nin hem de dünyanın meselesi olacaktır. Parti iç tüzük değişikliği, kimin başbakan olacağı meselesini iç mesele olarak değerlendiriyoruz ve bu konuda herhangi bir değerlendirmede bulunmayı gereksiz görüyoruz. Fakat kim gelirse gelsin. Bizim için önemli olan zarf değil; mazruftur, yani yapacağı şeylerdir. Türkiye’nin ciddi meseleleri var. Türkiye’nin şuan kendi içerisinde yaşadığı en can alıcı sorunu Kürd meselesidir. Kürdistan coğrafyasında ciddi bir problem var ve canımızı yakıyor, yakmaya da devam ediyor. Kürd meselesi tüm Türkiye’yi etkiliyor. Başbakanlığa kim gelirse gelsin öncelikli olarak Kürd meselesine çözüm bulmalıdır.” ifadelerinikullandı.

“Devletin asgari ücretliden vergi almasına karşıyız”

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin de işsizlik sorunu olduğunadeğinen Yavuz “Kısa süre önce Adıyaman Ticaret Odası Başkanımıza bir ziyaret gerçekleştirdik. Başkanımız Adıyaman’da işsizlik oranının yüzde 13 olduğunu ifade etti. Aynı şekilde işsizlik oranı yüzde 13 olmasına rağmen OSB’de ciddi sıkıntılar söz konusu. İşveren işçi bulamıyor. Bunun sebebinin ise Sayın İl Başkanımız, hükümetin yanlış İŞ-KUR politikaları sonucu olduğunu söylüyor. İŞ-KUR politikalarındaki yanlış uygulama, işverenin önünü tıkıyor. İnsanlarımız özel sektör yerine devlet güvenceli iş istiyor. HÜDA PAR olarak devletin asgari ücretliden vergi almasına karşıyız. Devlet asgari ücretliden almış olduğu ve işverene yüklediği vergiyi geri çekerse, işçi alımlarında rahatlama ve artış olacaktır. Asgari ücretin 1300 TL’ye çıkarılması, sadra şifa olmadı. Sebebi ise vergiler olduğu gibi durmakta, işverene ekstra bir maliyet getirmektedir. Bugün işveren bu sorunu az işçi çalıştırarak çözmeye çalışıyor. Son zamanlarda on binlerce işçinin işine son verildi.” şeklinde konuştu.

“Sorunlarımızı kendi içimizde halledelim”

Suriye meselesinin bölgeyi büyük bir felakete sürüklediğini ve herkesin canını yaktığını söyleyen Yavuz, sözlerini şöyle bitirdi:

“Suriye meselesi beş yıldan beri hem İslam coğrafyasını hem Türkiye’yi hem de bütün dünyayı kendisi ile birlikte felakete sürüklüyor. Suriye meselesinde HÜDA PAR olarak 3 yıldır şunu ifade ediyoruz: Söz konusu Ortadoğu olduğu zaman iki tane kırmızıçizgimizin olması gerekiyor. Bunlardan birincisi ne kadar haklı gerekçe olursa olsun silahlı çözüme başvurulmamalı. Esad ne kadar zalim olursa olsun ona karşı silah kullanmak çözüm olmadı ve görünen o ki olmayacakta. İkincisi ise ne kadar birbirimize düşman olursak olalım, ideolojilerimiz ve fikirlerimiz ne kadar birbirinden uzak olursa olsun kendi meselelerimizi kendi içimizde halledelim, emperyalist güçlere bırakmayalım.”

Yavuz, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

yavuz,-gundemi-degerlendirdi.jpg

yavuz,-gundemi-degerlendirdi-001.jpg

yavuz,-gundemi-degerlendirdi-002.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, “Batm..
Dur durak bilmeyen HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Se..
On binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen HÜDA PAR mitinginde kon..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı..
Sason’a çıkarma yapan HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı..
Ulu Camii Sokağı ve Alo Tevşo esnafını ziyaret eden Batman Milletvekili ve ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=