Lütfen bekleyin..



Yılsonu sergisi göz kamaştırdı

02 Haziran 2016, 14:03 - Okunma: 5046

Batman Halk Eğitim Merkezi kurslarında yıl boyunca hazırlanan ürünler yıl sonu sergisinde göz kamaştırdı.

Batman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda yıl boyunca hazırlanan ürünlerden oluşan yılsonu sergisi kurumun bahçesinde açıldı.

Batman Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisine, Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Hava Meydan Komutanı Kurmay Albay Engin Güneş, Defterdar Mecit Özdemir, bazı resmi kurum ile STK temsilcileri, usta öğreticiler kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yıl boyunca hazırlanmış olan ürünlerin sergilendiği stantlar gezildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar ve usta öğreticilerden bilgi alındı.

Halk Eğitim Merkezindeki çalışmalar ile ilgili bilgi veren  Atmalar, “Öncelikle eğitim sistemine girmemiş olanlara yönelik yoğun bir okuma-yazma kursları faaliyeti yürütülmektedir. Başta merkez binada olmak üzere tüm ilkokullarda bu kurslar verilmektedir. 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren açılan okuma yazma ve yabancılara Türkçe öğretimi kurs sayısı 296, faydalanan kursiyer sayısı ise 3 bin 597 kişidir. İkinci grup kurs diyebileceğimiz kişisel gelişim alanlarına yönelik kurslar açılmaktadır. Özellikle Osmanlı Türkçesi başta olmak üzere çağın gereklerine uygun vatandaş yetiştirme gayretiyle bilişim teknolojileri, ilkyardım, dil eğitimi ve satranç gibi zeka oyunları ve sportif faaliyetlere ağırlıklı olarak yer verilmektedir. 1 Eylül 2015 tarihinden bu güne kadar merkez müdürlüğümüzce açılan kurs sayısı bin 511, faydalanan kursiyer sayısı ise 22 bin 216 kişidir.” dedi.

Kurslarda eğitim görenlerin meslek sahibi bireyler olarak yetiştirildiğini söyleyen Atmalar, “Merkezimizde dezavantajlı kişilere bilgisayarlı muhasebeden aşçılığa, kilim dokumadan el yapımı dekoratif sabunculuğa, kuaförlükten envai çeşit el sanatları ürünlerine kadar geniş bir yelpazede kurslar açılmaktadır. 1 Eylül 2015 tarihinden bu güne kadar merkez müdürlüğümüzce açılan mesleki kurs sayısı 354, faydalanan kursiyer sayısı ise 5 bin 939 kişidir. Ayrıca destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında ilimizde Fatih, Gültepe ve Zübeyde Hanım İlkokullarında ortaöğretim mezunlarına YGS ve LYS kursu, Engelli KPSS ve Genel KPSS hazırlık kursları, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi kapsamında 8 bin 955 kişiye eğitim verildi. Batman için büyük bir hizmet olan Açık Öğretim Bürosunda halen 32 bin öğrenciye hizmet verilmektedir.” diye konuştu. (İLKHA)

yilsonu-sergisi-goz-kamastirdi.jpg

yilsonu-sergisi-goz-kamastirdi-001.jpg

yilsonu-sergisi-goz-kamastirdi-002.jpg

yilsonu-sergisi-goz-kamastirdi-003.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahsın üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=