Lütfen bekleyin..



Atık seramiklerden sanat eseri oluşturdular

02 Haziran 2016, 14:15 - Okunma: 4400

Batman'da sanatsal mozaik ve tasarım kursu gören imam hatipli öğrenciler, atık seramiklerden sanat eserleri yaptı.

Batman merkez TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, sanatsal mozaik ve tasarım kursunda görsel sanatlar öğretmenleriyle çevreden topladıkları atık seramik ve fayansları işleyerek sanat eserleri yaptı. Öğrenciler, hazırladıkları eserleri için okulun bahçesinde sergi açtı.

Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin isteği üzerine Halk Eğitim Merkezi bünyesinde okulda sanatsal mozaik ve tasarım kursu açıldı. Öğrenciler, çevreden topladıkları atık fayans ve seramiklerden sanat eserleri oluşturuyor.

Görsel sanatlar öğretmeni ile beraber öğrencilerin atık malzemelerden yaptıkları eserler, görenleri şaşırttı. Yapılan eserler okul bahçesinde sergilendi. Sergiye milli eğitim camiası, okul yönetimi, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Batman Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Yekta Taymur, "Okulumuz Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin isteği üzerine Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açmış olduğumuz sanatsal mozaik ve tasarım kursumuza atık durumda olan seramikleri toplayıp güzel eserler üretmeye çalışıyoruz. Atık malzemelerimiz seramiklerden oluşuyor. Bu atık haldeki seramiklerle sanat eserleri yapıyoruz. Sanat eserlerimizi de üretmeye devam edeceğiz. Öğrenciler ve okul idaresi yoğun bir ilgi gösteriyor. Umarım yeni nesil sanata biraz daha yatkın olur ve bu sanatı icra etmeye devam eder." dedi.

Sanatsal mozaik ve tasarım kursunda güzel eserler yapıldıkça katılımın arttığını ifade eden Taymur, "İlk başlarda pek rağbet görülmeyen kursumuzda daha sonraları kursiyer sayımız 60'a ulaştı. Kursiyerlerimizle beraber atık fayanslardan 12 eser ürettik. Yaptığımız eserler birbirinden şahanedir. Eserlerimiz özellikle hat ve dini motiveler üzerinedir. Okulumuzun bahçesinde tertiplediğimiz sergi ile yaptığımız eserleri sergilendi. Sergimize Milli Eğitim camiası, okulumuzun hocaları, öğrenciler ve öğrenci velilerin katılım gösterdi." şeklinde konuştu.

Görsel sanatlarda sanatsal mozaik ve tasarım kursunu gören Hiranur Sevgili, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde okullarında açılmış olan mozaik kursuna ilgi gösterdiklerini ve hocalarıyla beraber atık durumda olan fayanslardan çok güzel eserler elde ettiklerini söyledi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=