Lütfen bekleyin..



Umut Kervanı faaliyetleri özel dergide!

09 Haziran 2016, 13:21 - Okunma: 4411

Umut Kervanı Yardım Platformu yapmış olduğu faaliyetleri Ramazan ayına has 'Umudu Yeşerten Kervan' sloganıyla çıkarılan derginin 2'nci sayısı kamuoyuna duyurdu.

Türkiye genelinde 2010 yılından beri faaliyet gösteren 1 vakıf, 10 gıda bankası, 67 dernek ve toplam 78 yardım kuruluşundan oluşan Umut Kervanı Yardım Platformu tarafından Ramazan ayına has 'Umudu Yeşerten Kervan' sloganıyla 'Umut Kervanı Yardım Platformu' adlı derginin 2'nci sayısıyla yapmış oldukları faaliyetler açıklamaya devam ediyor. Faaliyetlerin yanı sıra derneklerin telefon, web, E-mail, adres ve hesap numaraları da verildi.

Derginin kapağında, 'Yine onlar, Rableri rızasını isteyerek sabreden, namazı dosdoğru kılan, kendilerine verdiğimiz rızıklardan gizli ve açık olarak (Allah yolunda) harcayan ve kötülüğü iyilikle savan kimselerdir. İşte onlar var ya, dünya yurdunun (güzel) sonu sadece onlarındır.' (Rad Süresi 13-22) Ayeti yer alırken girişte ise platformun vizyonu maddeler halinde yazılmış. Derginin başyazısı sonrasında ise giyim yardımı, gıda bankacılığı, kırtasiye yardımı, ramazan çalışması, ev eşyası yardımı, kurban çalışması ve nakdi yardımlar gibi başlıklar altında platformun faaliyetleri ve platformun yıl boyu yaptığı yardımlar açıklanmış. Son olarak da Umut Kervanı Yardım Platformu üye olan derneklerin iletişim bilgileri, fotoğraflarla destekli yardım faaliyetleri açıklanmış.

"Türkiye geneli 10 bin dergi bastık"

Konu hakkında bilgi veren Umut Kervanı Yardım Platformu Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü M. Nurullah Günaydın, "Türkiye genelinde faaliyet gösteren ve 10  gıda bankası, 1 vakıf ile 67 yardım derneklerinin oluşturmuş olduğu Umut Kervanı Yardım Platformu 2010 yılında kurulmuş olup merkezi Diyarbakır ve Genel Koordinatörlük ise Batman Umut Der Gıda Bankası yürütmektedir. Platform adına geçen sene Ramazan ayında bir dergi çıkarmıştık. Ramazan ayına has dergimizin 2'nci sayısını bu senede çıkardık. Dergimizde yardım derneklerimizin yapmış olduğu yardımları dile getirdik. Bu dergimiz Türkiye'nin birçok yerinde dağıtılacak. Dergimi platform çalışmalarımıza verimlilik katacağını düşünüyoruz. Ramazan ayı içinde bu dergilerimiz hayırseverlere dağıtılacaktır. Yapmış olduğumuz hizmetleri ve faaliyetimizi bütün halkımıza duyuracağız. Türkiye geneli olarak 10 bin dergi bastık. Amacımız bir nebzede olsa hayırseverleri yardım kuruluşlarımıza yönlendirme yapacağını düşünüyoruz. Bu konuda katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

umut-kervani-yardim-platformu-adli-dergi.jpg

umut-kervani-yardim-platformu-adli-dergi-001.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=