Lütfen bekleyin..



Batman'a nükleer tıp merkezi

09 Haziran 2016, 17:17 - Okunma: 4871

Batman Devlet Hastanesi’nde Nükleer Tıp Merkezi açıldı.

Tiroid (Guatr) hastalıklarında düşük doz radyoaktif iyot tedavisi, eklem hastalıkları ve kanserlerin kemiğe ağrılı yayılımlarında tedavi verecek olan nükleer tıp merkezi hasta kabulüne başladı.Kalite çıtası her geçen gün yükselen Bölge Devlet Hastanesi hizmetlerine bir yeniyi daha ilave etti.

Radyasyon olarak zararı bulunmamaktadır

Nükleer Tıp Merkezinin kapsamı ile ilgili açıklamada bulunan Nükleer Tıp Uzmanı Neslihan İncili, ”Nükleer tıp, verilen radyoaktif maddelerin yaydıkları ışınların dışarıdan sayımı ile görüntü olarak izlenmesi ya da tanımlanması ile tanı konulmasını sağlayan tıp dalıdır” dedi.İncili, Vücuda damar yolu ile enjekte edilen radyoaktif maddenin, radyasyon ölçüsü olarak herhangi bir zararı bulunmadığını söyleyen incili şöyle devam etti,“Nükleer TIP bölümünde: Damar tıkanıklığı, metabolik bozukluklar, böbrek rahatsızlıkları, enfeksiyon ve iyi-kötü huylu kemik hastalıkları gibi çok farklı hastalıkta hastalığın varlığı ve mevcut ise seviyesi hakkında bilgi toplanabilmekte, ayrıca iyi huylu tiroid hastalıklarında hastalığın tedavisine yönelik girişimlerde bulunulmaktadır.”

Külfetli oluyordu

Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne bu hizmeti kazandırdıkları için teşekkür eden hasta ve hasta yakınları şöyle dediler; hastalığımız bize zaten zor zamanlar yaşatıyor. Bunun üstüne nükleer tıp merkezinde çektirmemiz gereken film için büyük merkezlere gitmek epey bir zahmetli ve külfet getiren bir durumdu.  Bizi bu merkeze kavuşturanlara teşekkür ediyoruz.

Önemli tıbbı merkezlerdir

Genel Sekreter Dr. Hakan Pamukçu; “Nükleer Tıp Merkezi ileri düzey tetkik gerektiren durumlarda ihtiyaç duyulan bir merkez olup, sağlık tesisleri açısından da çok önemli bir kazanımdır. Hastalar bunun için saatlerce yol alıp başka merkezlere gidiyorlardı.Buraya kurmuş olduğumuz merkez sayesinde çok rahatlıkla burada da artık bu hizmet görülecektir. Araştırma hastanelerinin önemli tıbbı merkezleri konumunda olan nükleer tıp merkezini Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kazandırmış olmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

batmana-nukleer-tip-merkezi.jpg

batmana-nukleer-tip-merkezi-001.jpg

batmana-nukleer-tip-merkezi-002.jpg

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=