Lütfen bekleyin..



Yardım feryadı

09 Haziran 2016, 17:21 - Okunma: 4245

Halk arasında ‘damar tümörü’ olarak bilinen “Sturge Weber Sendromu Tip 2” hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Sedat Bitmiş, ölümcül etkileri olan hastalığa karşı yetkililerden ve hayırseverlerden tedavi masraflarının karşılanması istedi.

Batman’ın Korik Mahallesi’nde ikamet eden Bitmiş ailesinin 14 yaşındaki çocukları Sedat Bitmiş, halk arasında ‘damar tümörü’ olarak bilinen  “Sturge Weber Sendromu Tip 2” hastalığına karşı yıllardır mücadele veriyor. Ölümcül etkileri olduğu belirtilen hastalığın tedavisi için ise 125 bin TL gerekiyor.

Yetkililere ve hayırseverlere seslenen küçük Sedat, yaşıtları gibi gezip oynamak istediğini ve tedavi masraflarının karşılanmasını talep etti.

7’inci sınıfa giden çocukları Sedat’ın hastalığının artması nedeniyle bu sene eğitime ara vermek zorunda kaldığını söyleyen Baba Ahmet Bitmiş, tedavini sadece İstanbul’da özel bir hastanede yapıldığını ve 2 yıl devam edecek tedavi masraflarının 125 bin TL olduğunu söyledi.

Çocuğunu tedavi edecek maddi durumunun olmadığını belirten baba Bitmiş, yetkililere ve hayırseverlere seslenerek, tek isteğinin çocuğunun bir an önce sağlığına kavuşması olduğunu söyledi.

“Allah kimseye dert verip de derman aratmasın”

Çalmadık kurum kapısı bırakmadığını ancak hiçbir yerden çocuğunun tedavisi için yardım alamadığını ifade eden Bitmiş, şunları söyledi: “Allah kimseye dert verip de derman aratmasın. Çocuğum doğuştan beri hastadır ve 8 yıldır kendi imkânlarımızla tedavisini yapıyoruz. Ne devletten ve ne de hayırseverlerden şu ana kadar para almadık. Şu ana kadar kendi imkânlarımızla hastane hastane dolaşarak çocuğumu tedavi ettik. Şimdi ise İstanbul’da özel bir hastanede tedavisi olması lazımdır. 125 bin TL tedavi masrafı istiyorlar, bizim imkânımız yok.”

“Devletten bize duyarlı olmalarını istiyorum”

Aldığı engelli maaşıyla geçimlerini sağladığını vurgulayan Bitmiş, yetkililere seslenerek, “Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Sağlık Bakanımızdan ve yetkililerden çocuğumun tedavi olmasını istiyorum. Ben dilenci değilim, sadece çocuğumun tedavi edilmesini istiyorum. Çocuğumu tedavi etmek imkânımın dışındadır. Devletten bize duyarlı olmalarını istiyorum. Burada valiye, vali yardımcısına, sosyal hizmetler müdürüne, resmi kurumlara başvurduk ama bir netice yok. Çocuğumun hastalığı ciddidir ama bizim yapacak bir şeyimiz yok. İmkânım olsaydı ne devlete yük olurdum ne de millete yük olurdum. Çocuğum günden güne hayati tehlike taşıyor.” ifadelerini kullandı.

“İyileşip, oyun oynamak istiyorum”

Ölümcül hastalığı yüzünden akranlarıyla oyun oynayamadığını belirten Sedat Bitmiş, tek isteğinin iyileşip, arkadaşlarıyla oyun oynamak olduğunu belirtti.

Bitmiş, “8 senedir hastayım ve yıllardır tedavi olmak için İstanbul’a gidip geliyorum. İyileşemedim, iyileşmek istiyorum. Dışarı çıkıp oyun oynamak istiyorum. Bir an önce tedavi olup, iyileşmek istiyorum. Artık bende dışarı çıkıp, rahatça dolaşmak istiyorum. Yetkililerden tedavi olmam için yardım istiyorum.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=