Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı'ndan Midyat açıklaması

09 Haziran 2016, 17:31 - Okunma: 2219

HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı dün Midyat’ta düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili yazılı bir açılama yayınladı.

Midyat’ta dün bombalı araçla düzenlenen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Yayımlanan basın açıklamasında olay sert bir dille kınanırken, bu saldırılarla asıl hedefin bölgedeki kaosu derinleştirmek ve istikrarsızlığı yaygınlaştırmak olduğu vurgulandı.

Kürt halkının PKK’ye prim vermediğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ortadoğu'da devam eden çatışmaları örgütsel çıkarlar üzerinden bölgemize taşıma gayreti içerisine girerek halkımızı namluların ve topların hedefi haline getirmek bu halka yapabilecek en büyük ihanettir. Kürt halkı bölgemizde yaşanan, tüm mağduriyet ve tahribatların sebebi olan çukur siyasetine ve PKK örgütünün bu insanlık dışı terör saldırılarına prim vermemiş, çukur siyaseti ve özyönetim ilanlarını tanımamıştır. Halk bu saldırılardan dolayı yıllarca yaşadığı şehrini, evini ve işyerini terk etmek zorunda kalmıştır.”

İnsanlık dışı saldırıların artarak devam etmesinin Kürt halkına büyük zararlar verdiğine vurgu yapılan açıklamada, “Sözde Kürt halkının haklarını savunan bu yapı, çatışma ve kaosu bölgede Midyat gibi sükûnetin hâkim olduğu ilçelere taşımakla tüm bölgeyi istikrarsızlaştırmak isteyenlerden ihale almıştır. Sayın genel başkanımızın aylar öncesinde belirttiği gibi, ‘Emperyalistler bölgeyi İslamsızlaştırmak daha sonra istikrarsızlaştırmak ve sonunda da insansızlaştırmak istiyor.’ tespitinin ne kadar yerinde olduğunu bu saldırılarla açıkça bir kez daha müşahede etmekteyiz. Görünen o ki; örgüt, hedeflerine ulaşmak için bu kirli ve insanlık dışı saldırıları her geçen gün gerek doğuda gerekse de batıda farklı yerleşim alanlarına yayma çabası içerisindedir. Bombalı araçların halkı yaşam alanlarında patlatılması Kürt halkına zarardan başka bir şey vermemektedir. Umudumuz; bu vahşetin bir an önce terkedilmesi, insanlara dayatılan bu zulüm çarkının son bulmasıdır.” denildi.  (İLKHA)

huda-par-mardin-il-baskanligi.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=