Lütfen bekleyin..



"400 bin civarında insan memleketinden oldu"

14 Haziran 2016, 17:17 - Okunma: 2221

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, bölgede yaşanan olaylara değinerek, çatışmalar sebebiyle yaklaşık 400 bin insanın memleketini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), 42. Dönem Bölge Toplantısı münasebetiyle Batman'da iftar yemeği tertipledi. Özel bir otelde verilen iftar yemeğine, Batman İl Müftü Turgut Erhan, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, bazı kamu kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, özellikle İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değindi.

Ortalama her gün 30 bin insanın önlenebilir hastalıklardan dolayı öldüğünü belirten Turhan, "Yaşadığımız şu dünyada her 4 buçuk saniyede bir tane insan ne yazık ki mülteci durumuna gelmektedir. İslam coğrafyasına baktığımızda son 30 yıl içerisinde 11 milyon Müslüman birbirini öldürmüştür. Ülkemiz içerisine baktığımızda da et ve tırnak gibi olan insanların arasına ayrılık konulması için birçok yanlışlıklarla karşılaşmaktayız. Son bir yıl sürecin içerisinde bölgemizdeki şehirlerde yaşanan terör hadiseleriyle birlikte birçok ölüyle birlikte 400 bin civarında insanımız ne yazık ki evini, memleketini terk etmek durumunda kalmıştır. "diye konuştu.

Program sonrası etkinlik hakkında bilgi veren AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan ise şunları kaydetti: "AGD olarak her yıl geleneksel olarak yaptığımız iftar programımızı birlikte 42. Dönem Bölge Toplantısını da yaptık. Bölge illerinden AGD temsilcilerinin katıldığı programımızın amacı aramızdaki kaynaşmayı çoğalmaktır."

anadolu-genclik-dernegi.jpg

anadolu-genclik-dernegi-001.jpg

anadolu-genclik-dernegi-002.jpg

anadolu-genclik-dernegi-003.jpg

anadolu-genclik-dernegi-004.jpg

anadolu-genclik-dernegi-005.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=