Lütfen bekleyin..



Batman’da 167 bin öğrenci karne aldı

17 Haziran 2016, 17:52 - Okunma: 3487

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı sonunda Türkiye geneli yaklaşık 18 milyon öğrenci karne sevinci yaşarken Batman'da da 167 bin öğrenci karne aldı.

Yoğun bir eğitim-öğretim yılı maratonundan sonra Batman il ve ilçe genelinde 167 bin öğrenci ve yaklaşık 7 bin 800 öğretmen, 8 ay süren eğitim döneminden sonra, 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

Batman'da 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının bugün sona ermesi nedeniyle yılsonu karne dağıtım töreni Batman Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

Karne dağıtım törenime Batman Valisi Ahmet Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve okul öğretmeleri katıldı. Karne dağıtımıyla beraber öğrencilerine Batman’ı simgeleyen bir takım öğelerin bulunduğu yapbozlar hediye edildi.   

Karne dağıtım töreninden sonra Batman Valisi Ahmet Deniz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Batman il genelinde 167 bin öğrencimiz ve 7 bin 800 öğretmen var. Bugün öğrencilerimize karnelerini verdik. Öncelikle bütün öğrencilerimizi ve anne babaları yürekten kutluyorum.  Büyük emek veren öğretmenlerimize özel teşekkür ediyorum. Bütün öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.” dedi.

Eğitim öğretimin önemine vurgu yapan Deniz, “Bir ülkenin gelişmesi ve kalkınması mutlaka eğitimdeki başarıyla orantılıdır. Bir ülke eğitimde başarılıysa insanı iyi eğitiyorsa rekabet gücü çok daha yüksek oluyor. Eğitimdeki başarı bizler için mutlaka çok gerekli onun için her şeyimiz eğitim olmalıdır. Batman'da birinci önceliğimiz eğitim olacak. Zaten Batman birçok şeyi aşmış, ama daha yapılacak çok iş var. Hep beraber eğitimde çok daha iyi yerlere gelmeyi umut ediyoruz.” dileklerinde bulundu. (İLKHA)

batman’da-167-bin-ogrenci-karne-aldi.jpg

batman’da-167-bin-ogrenci-karne-aldi-001.jpg

batman’da-167-bin-ogrenci-karne-aldi-002.jpg

batman’da-167-bin-ogrenci-karne-aldi-003.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=