Lütfen bekleyin..



“Çocukların geleceği için imam hatipler tercih edilmeli”

19 Haziran 2016, 14:00 - Okunma: 3253

İmam hatip okullarının diğer okullardan farklı olduğunu söyleyen imam hatipli kız öğrenciler, ailelerin çocuklarının geleceği için imam hatipleri tercih etmesi gerektiğini söylediler.

2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemi sona erdi. Yaz tatiline giren öğrenciler önümüzdeki yıl yeni kayıt döneminde ebeveynlerin çocukları için imam hatip okullarını tercih etmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Batman’daki imam hatipli kız öğrenciler, “Neden İmam Hatip” sorusuyla ilgili İLKHA mikrofonuna konuştu. Özellikle İslami hassasiyeti olan tüm ebeveynlerin çocuklarını imam hatiplere göndermesi gerektiğini belirten öğrenciler, bunun çocukların geleceği adına daha isabetli olacağı görüşündeler.

İmam hatiplerin diğer okullardan çok daha farklı olduğunu söyleyen öğrenciler, imam hatiplerde fıkhi, ilmi, siyer ve tefsir konularını işlediklerini ve en önemlisinin de çoğu imam hatip okullarında karma eğitimin olmadığını belirtiler.

İmam hatip öğrencisi Münevver Yakut, imam hatiplerde Allah’ın ayetlerini ve Peygamber efendimizin hayatını ele aldıkları siyer, tefsir ve fıkıh konuları gibi birçok dini konuda ders yaptıklarını ve bu yüzden imam hatiplilerin diğer öğrencilerden farklı yetiştiğini söyledi.

“İmam hatip ortamları kötü emellerden uzaklaştırır”

Gençliğin içinde bulunduğu olumsuz durumu hatırlatarak konuşan Yakut, şunları ifade etti: “Günümüz gençliğine baktığımızda maalesef öyle bir hal alınmış ki, cahiliye devrini yaşıyor gibiyiz. Herkes bilgili olduğunu söylüyor ama ahlak ve dış görünüşlere baktığımızda hiç de öyle görünmüyor. Toplumumuz İslam’dan çok uzak. Eğer öğrenciler imam hatiplere gönderilseydi toplum bu kadar kötü duruma gelmezdi diye düşünüyorum. İmam hatip ortamları kişiyi kötü emellerden biraz daha uzak tutar. Burada derslere daha fazla odaklanabilirsiniz.”  

“Karma eğitimin olmaması derse katılım oranını artıyor”

İmam hatip okullarının karma olmamasının çokça faydası olduğuna işaret eden Yakut, “Kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda ders görmesi daha verimli oluyor. Herkes kendini daha iyi ifade edebiliyor. Karma eğitimin olmaması derse katılım oranını artıyor. Dolayısıyla sadece imam hatipler değil diğer okulların da karma olması gerekir.” dedi.  

“İmam hatiplerde huzur olduğunu düşünüyorum”

Bir başka imam hatipli Ayşegül Atasever ise şöyle konuştu: “İmam hatipli öğrenciler diğer öğrencilere göre İslami yönden daha farkı yetişiyor. Biz imam hatiplerde aldığımız İslami eğitimler sayesinde hayatımızı şekillendiriyoruz. İmam hatiplerde huzur olduğunu düşünüyorum. Ben bir imam hatipli olarak huzurlu bir ortamda ders işlemek ve Allah’ın rızasını kazanmak için imam hatip okuluna geldim.”

“İslami hassasiyetleri olan herkes imam hatipleri tercih etmelidir”

Fatime Yiğit isimli öğrenci de “Ben bir imam hatip öğrencisiyim ve farkı görüyorum. İslami hassasiyetleri olan herkes imam hatipleri tercih etmelidir. Aileler çocukların geleceği için imam hatipleri tercih etmeli. İslami yönden kendini geliştirmek isteyenler imam hatip okullarını tercih etmeli. Günümüzde imam hatiplerin önü açıktır. Eskiye göre imam hatipler çok daha gelişti. İsteyenler imam hatibi okuyup doktor, mühendis gibi önde gelen meslek sahibi olabilirler. Çok önemli bir nokta da vardır ki, her meslek Kur’an ölçüsüne göre olmalıdır.” şeklinde konuştu.

“İmam hatip öğrencileri ilmi konuda gelişiyorlar”

İmam hatipli olmanın bir adım önde olmak olduğunu vurgulayan Elanur Direk, “Çünkü gerek okulda, gerek arkadaş ortamında olsun; haramdan uzak, helal dairesinde fıkhi, ilmi, siyer ve tefsir konularını beraber paylaşıyoruz. Bu konuda hocalarımızın da çok büyük katkıları oluyor. İmam hatipli öğrenciyi herhangi bir lisede okuyan başka bir öğrenciyle kıyasladığımız zaman ilmi konuda daha da geliştiğini görürüz. Çünkü biz ağırlıklı olarak İslami dersler alıyoruz. İmam hatip lisesini seçmemdeki bir diğer amaç da tesettürüme tesettür katmaktı.” dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=