Lütfen bekleyin..



‘Biri Kitap Kurdu Mu Dedi?’ proje ödülleri verildi

20 Haziran 2016, 18:16 - Okunma: 3311

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortak yürüttüğü ‘Biri Kitap Kurdu Mu Dedi?’ projesinin ödülleri verildi.

Değerler Eğitim kapsamında Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü ‘Biri Kitap Kurdu Mu Dedi?’ projesinin ödülleri verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde gerçekleşen ödül törenine, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş, okul müdürleri öğrenciler ve veliler katıldı.

42 okuldan 800 öğrencinin katıldığı proje kapsamında komisyonca belirlenen kitaplar öğrencilere dağıtılmış yılsonunda da öğrenciler bu kitaplardan sınava tabi tutulmuşlardı. Sınav sonunda ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde dereceye giren öğrencilere ödülleri Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ve Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş tarafından verildi.

Ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, dereceye giren öğrencileri kutladı.

"Alanı da vereni de mahcup etmeyen tek hediye kitaptır." diyen Kurtaran, "Bugün böylesi önemli bir etkinliğin finalini gerçekleştiriyoruz ancak kitap okumanın finali yoktur. Bizim medeniyetimizde kitap okumanın finali son nefeste okunan kitaptır. İnşallah sizlerle beraber kitapla iç içe olmak, kitapla hemhal olmak kitapla her dem olmak gerçekleşir ve kitap hayatımızın her dem bir parçası olur. Kitap bizim için bir yarışma sonucu değil aldığımız verdiğimiz nefes gibi olmalı hayatımızda. Sevgili gençler kitap okumayı alışkanlık haline getirmek için size bir iki şey söylemek istiyorum.  Odamızın her tarafında dağınıklık da olacaksa kitap olmalı varsın odamız kitapla dağınık olsun. Kitap sağımızda solumuzda önümüzde olsun bunu neden yapacağız kitap her an hayatımızda olsun diye yapacağız. Küçük kardeşlerinize güzel ve doğru örnek olsun diye yapacağız ki onların hayatına da kitap girsin." dedi. (İLKHA)  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=