Lütfen bekleyin..



İŞKUR’dan işyerlerine gece denetimi

21 Haziran 2016, 16:56 - Okunma: 3762

Batman İŞKUR İl Müdürlüğü, Ramazan dolayısıyla gece vardiyasını gece saatlerine alan ve işbaşı eğitim programı kapsamında işçi çalıştıran işyerlerini denetledi.

Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ve denetim elemanları tarafından, işbaşı eğitim programı kapsamında işçi çalıştıran işyerleri denetlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, İŞKUR il Müdürlüğü ve özel sektör işbirliğiyle açılan ve devam eden İŞBAŞI eğitim programlarının ve istihdam garantili kurslarının, yüzlerce işyerlerinde uygulandığını belirtti.

Eviz, bu kapsamda Ramazan orucu nedeniyle sadece gece saatlerinde vardiyalı çalışan işyerlerinde katılımcıların devam durumları ve işyerindeki eğitim uygulamalarının denetlendiğini söyledi.

Bu çalışmayla ilgili olarak Eviz, şunları kaydetti: “Bu denetimlerimizde amaç; gençlerin çalışma ortamlarını görmek, ücretlerini sağlıklı alıp almadıklarını tespit etmek, işle ilgili sorunlarını dinlemek, birebir iletişim kurup projenin amacına uygun olup olmadığını hem işverenden hem de kursiyerden/katılımcıdan dinlemektir. Sorun varsa gidermek, çözüm üretmek; suiistimal varsa gerekli yasal işlemleri başlatmak ve müeyyideleri uygulamaktır. Örneğin; İŞKUR İŞBAŞI eğitim programlarında katılımcıya aylık bin 250 TL ücret ödemektedir. Kurslarda ise ortalama 400 TL harçlık ödemektedir. Bu denetimlerde bu kapsamda çalışan elemanlarımızın devam durumlarını kontrol etmek ve aldıkları ücretleri sorgulanmak da bizim temel görevimizdir.”(İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=