Lütfen bekleyin..



Suriyelilerin yaşam mücadelesi yürek burkuyor

19 Haziran 2015, 17:30 - Okunma: 1985

Batman’da sıcak Ramazan günlerinde evlerinde buzdolabı, sofralarında yiyecekleri ve soğuk suları olmayan Suriyeli aileler, yetkililerden yardım bekliyorlar.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan Suriyeli ailelerin Ramazan’ın sıcak günlerinde verdiği yaşam mücadelesi yürek burkuyor. 

Batman’a sığınmış olan Suriyeli aileler, yetkililerden yardım bekliyorlar. Sıcak Ramazan günlerinde evlerinde buzdolabı, sofralarında yiyecekleri ve içecek soğuk suları olmayan Suriyeli aileler, yetkililerden kendilerine yardım eli uzatmalarını istiyorlar.

Raman Mahallesinde ikamet eden Suriyeli 2 çocuk annesi olan İmad İmam Hüseyin, “Eşim inşaatlarda çalışıyordu. Ramazan nedeniyle eşim çalışamıyor. Ramazana buruk bir şekilde girdik. Sahur ve iftarlarda soframıza koyacak bir şey bulamıyoruz. İftarda soğuk su içmek istiyoruz ama buzdolabımız bozulduğundan dolayı soframızda soğuk su bile yok. Yetkililerin bizlere yardım yapmalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fatih Mahallesinde ikamet eden 8 çocuk annesi Suriyeli Necma Muhammed Ahmed ise şunları söyledi: “Batman’a geldiğimizden beri bir hayırseverin inşaatında kalıyoruz. Biz bu inşaatta buruk bir ramazan geçiriyoruz. Birkaç hafta önce taziye nedeniyle Suriye’ye gittik. 12 gün Suriye’deydik, evimizde kimse kalmadı. Taziye dönüşü evimize hırsızların girdiğini fark ettik. Evimizde bir şey bırakmamışlar. Buzdolabı, klima, tüp ve birçok eşyamız çalındı. Çok sıcak olan bu Ramazan günlerinde buzdolabımız ve klima yok. Yemek pişirmek için fırınımız yok. Mutfağımızda sofralarımıza koyacak bir şeyimiz yok. Yetkililerin desteklerini bekliyoruz.”

Yavuz Selim Mahallesi 3571 Sokak No:10, İluh Mahallesi 611 Sokak No:5, İluh Mahallesi 611 Sokak No:8, Fatih Mahallesi 3326 Sokak, Fatih Mahallesi 3332 sokak No:37, Fatih Mahallesi, Raman Mahallesi 1812 Sokak No:11 ve Yavuz Selim Mahallesi 3553 Sokak No:5 adreslerinde ikamet eden Suriyeli aileler, yetkililerin bu adreslere gelip durumlarını yerinde görebileceklerini belirttiler.”  (M.Sait Çelik – İLKHA)

Etiketler : suriyeliler, yardım
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=