Lütfen bekleyin..



Umut Kervanı umut olmaya devam ediyor

22 Haziran 2016, 17:51 - Okunma: 1967

Umut Kervanı Yardım Platformu bünyesinde faaliyet gösteren İslami STK’lar, Ramazan ayında yaptıkları yardımlarla muhtaçların yüzünü güldürüyor.

Türkiye genelinde bünyesindeki onlarca sivil toplum kuruluşuyla her ay yüzlerce muhtaç aileye yardım ulaştıran Umut Kervanı Yardım Platformu, Ramazan ayında da muhtaçların yüzünü güldürüyor. STK yetkilileri de daha fazla muhtaca ulaşmak için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Batman

Platforma üye derneklerden Batman Umut-Der, Ramazan ayında fakir ve muhtaç ailelere Ramazan paketlerini ulaştırmaya devam ediyor.

Yardımlarla ilgili bilgi veren Umut-Der Genel Başkanı Halil Gergin, “Umut Der Gıda Bankası olarak Ramazan öncesinden faaliyetlerimize başladık. Ramazan ayına girmeden bütün hazırlıklarımız bitmiş ver yardımlarımıza başlamıştık. Ramazan ayı içerisinde yardımlarımız devam edecektir. Üye ve gönüllülerimiz fakir muhtaç ve yetimlere yardımları ulaştıracaklardır. Umut Der olarak çalışmalarımız yıl boyu var. Fakat yılın belli zamanlarında Ramazan ayı ve bayramlarda yardımlarımızı artırıyoruz. Muhtaç, yetim ve fakir kişilerin;  zengin ve hayırseverlerin yardımlarına ihtiyaçları vardır. Bu insanların ihtiyaçlarını giderebilmek için elimizden geleni yapmamız gerekir. Ramazan boyunca Umut Der Gıda Bankası yardımlarımız davam edecektir. Bu Ramazanda binlerce muhtaca ulaşmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.  

Ağrı

Platformu üyesi derneklerden Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi de Ramazan ayında yaptıkları yardımlarla yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü. Önceden tespit edilen yüzlerce ailenin evine Ramazan kumanyaları teslim edildi.

Yardım faaliyetleri hakkında açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Yardım Komisyon Başkanı İlhami Bulan “Ramazan ayının başlamasıyla beraber 175 aileye gıda paketi, 75 aileye ihtiyacına göre malzeme, 20 aileye yardım çeki, 30 aileye 6 bin TL nakdi para yardımını ulaştırdık. Hayırsever kardeşlerimizin bağışları ile rahmet ayında şehrimizde yaşayan yüzlerce muhtaç ve yoksul ailelerin bir nebzede olsa ihtiyaçlarını gidermek, iftar ve sahurda sofralarının boş kalmaması adına, muhtaç ailelerimize ulaştırdık. Bu kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Bingöl

Bingöl’de yardım çalışmalarıyla bilinen Merhamet Eli Derneği Ramazan ayı münasebetiyle mağdur ve fakirlere yardım çalışmalarını sürdürüyor..

Ramazan ayı olması münasebetiyle fakir ve muhtaçlara yardım ulaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Merhamet Eli Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, Bingöl’deki yardıma muhtaç insanlara yardım elini uzatmaya duyarlı tüm Bingöllüleri bir merhamet eli olmaya çağırdıklarını söyledi.

Veren el ile alan el arasında köprü vazifesi gördüklerini belirten Tamaç, , Bingöllüleri, rahmet mevsimi olan Ramazan Ayı’nda hayırda yarışmaya davet ederek, “Ramazan öncesinde hazırlıklarımızı tamamladık ve fakir ve muhtaçlara hazırladığımız Ramazan kumanyalarını vermeye başladık. Tasnif ettiğimiz, birinci ve ikinci derece fakir ve muhtaçlara nerdeyse hemen hemen hepsine ulaştık. Geri kalan 2,3,4,5 ve 6 sınıf fakirlere de Ramazan ayı içerisinde yardımları ulaştırmaya çalışacağız.” dedi.

Çok sınırlı imkânlarla çalıştıklarını ifade eden Tamaç, “Bir kısım hayırsever ve dernek üye ve gönüllerinin katkılarıyla faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Gölgesi üzerimize düşen mübarek zaman dilimi olan Ramazan ayında bizler soframızda birkaç çeşit yemek yerken sofrasında sıcak çorbası olmayan insanlara merhamet edelim ki Rabbimiz de bize Rahmet nazarıyla muamelede bulunsun.

Denizli

Denizli'de yaptığı hayırlı çalışmalarla adından söz ettiren Hakk'a Davet İlim Eğitim Gençlik Kültür ve Dayanışma Derneği (DAVET DER) yürüttüğü çeşitli faaliyet alanlarına bir yenisini ekleyerek yardım Birimi oluşturdu.

Türkiye'de yaptığı yardım faaliyetleriyle her seferinde fakirlere, yetimlere, öksüzlere umut olan Umut Kervanı Yardım Platformuna üye bu birimi oluşturmaktaki amaçlarını; zengin ile fakir arasına köprü olmak şeklinde dile getiren Dernek Başkan Yardımcısı Nuri Çelik, Umut Kervanı Yardım Platformu'na üye derneğimizin ‘Yardım Birimini’ oluşturduk. Amacımız zenginin fakire atacağı bir adımda köprü olma görevini üstlenebilmektir.” dedi.

Çelik konuşmasının devamında “Tespit ettiğimiz aileler var. Bu Ramazan ayında gözü kapıda bekleyen yetimler ve öksüzler var. Evinde çalışan, kimsesi olmayıp kirada oturan aileler var… Hangisini söylesek aciz kalıyoruz. Onların yüzünü güldürmek ve yarına daha umutlu bakabilmeleri için, bu birimi oluştururken elinde imkan bulunduran ve bir o kadar da duyarlı kardeşlerimizin yapacakları yardımlara ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyoruz. Rabbim şimdiden mübarek eylesin inşallah.” ifadelerine yer verdi.

Adana

Adanan’ın Ceyhan ilçesinde yaptığı hayırlı hizmetlerle tanınan Umut Kervanı Platformuna üye derneklerden  Ceyhan İlim-Der, her ay düzenli olarak gıda ve çeşitli yardımlarda bulunuyor ve fakirlerin umudu olmaya devam ediyor.

Ramazan ayı içerisinde de yardımlarına devam eden Ceyhan İlim-Der  50’nin üzerinde aileye gıda ve nakdi yardımında bulundu.

İlim-Der Yardım Komisyonu Başkanı Osman Arpağ yaptığı açıklamada, “Dernek olarak yaptığımız çalışmalarımız sadece Ramazan ayına has değil. Her ay  düzenli olarak yardımlarımızı  muhtaç  ailelere ulaştırıyoruz. Derneğimizin kuruluşundan bu yana binlerce  aileye ulaştık. Durumlarını yerinde tesbit ettik, bu ailelere çeşitli yardımlarda bulunduk.” dedi.

Arpağ devamla, “Hayırsever kardeşlerimize çağrımız şudur, bir fakiri sevindirmek için zengin ve varlıklı olmamıza gerek  yok, bizler evindeki bir hurma tanesini muhtaçlara yediren bir medeniyetin evlatlarıyız. Ramazan ayı, fakir ve muhtaçların sıkıntılarını anlama noktasında bizim için bir fırsattır. Gelin bu ay fakir ve muhtaçları soframıza ortak edelim ve onların hamisi olalım.” diye belirtti. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=