Lütfen bekleyin..



Cami kütüphanesi kitap yardımı bekliyor

11 Temmuz 2016, 09:58 - Okunma: 3043

Batman'da Selimiye Camii'de açılan kütüphane, kitap yardımlarını bekliyor.

Batman merkez Bağlar Mahallesinde bulunan Selimiye Camiinde açtıkları kütüphanede kitap olmadığını söyleyen Selimiye Camii Dernek Başkanlığı, yayınevlerinden kitap talebinde bulundu.

Batman Selimiye Camii Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Resul Güngör, uzun uğraşlar sonucu hazırladıkları kütüphane için yaklaşık 10 bin kitaba ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, yetkililerden, yayınevlerinden ve hayırseverlerden destek talebinde bulundu.

Güngör, "Kütüphanemiz var, ancak kütüphaneye koyacak kitaplarımız yok. Yaklaşık 10 bine yakın kitaba ihtiyacımız vardır. Yaptığımız kütüphaneden mahallemizde bulunan cami cemaati, okul ve medrese öğrencilerine faydalanacaktır. Bu konuda yetkililerden, yayınevlerinden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz. Cami Derneği olarak maddi sıkıntılardan dolayı kitap alamıyoruz. Yapacakları destekten dolayı şimdiden kendilerinden Allah razı olsun diyoruz." dedi.

Açılan kütüphane için kitap isteyen cami müdavimlerinden Cemil Tunç ise şunları söyledi:

"Selimiye Camisinde bir kütüphane açtık. Kitaplarımız yok. Bu konuda Türkçe, Kürtçe, Arapça kitaplara ihtiyacımız var. Hadis, tefsir ve fenni ilimlerden ihtiyacımız olan tüm kitapların yayınevlerinden tarafından bizlere hediye edilmesini istiyoruz. Kütüphanemiz camide ve herkese açık olacağından çok faydalı olacağını düşünüyoruz." 

Mahallede bulunan öğrencilerden İsmail Güngör, istediklerin kütüphanenin açıldığını ancak kütüphanede kitap olmadığını hatırlatarak, okumaları için bütün hayırseverlerden kitap talebinde bulunduklarını ifade etti.

Camilerinde çok güzel bir kütüphane açıldığını vurgulayan mahalle sakinlerinden Reşat Tunç, cami cemaatinin faydalanacağı kitaplarla dolması için kitaplara ihtiyaç olduğunu söyledi. (İLKHA)

selimiye-camii.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Batman'da "Cihad Önderi Hazreti Muham..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Kur’an Nesli Platformu S..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=