Lütfen bekleyin..



Halkın darbe nöbeti ısrarına devam!

20 Temmuz 2016, 17:27 - Okunma: 2682

Darbe girişimi ilk andan itibaren protesto eden ve meydana akın eden Batmanlıların nöbeti devam ediyor.

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD destekli darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu çağrı üzerine, Batman’da meydanlara inen vatandaşların darbe nöbeti, dördüncü gününde  de tüm coşkusuyla devam ediyor. Meydanı dolduran binlerce vatandaş, hep birden darbe karşıtı sloganlar attı.

TSK içerisindeki bir grup Subay tarafından yapılmak istenen ABD destekli darbe girişimine karşı koymak için sokaklara dökülen Batman halkı, dört gündür Valilik önünü boş bırakmıyor.

Genç-yaşlı, kadın-erkek, kimi de çocuğuyla ellerinde taşıdıkları Türkiye bayrakları ile HÜDA PAR ve AK Parti flamalarının yanı sıra Tevhid bayraklarıyla adeta alana akın eden binlerce Batmanlı, sık sık tekbirler ve sloganlar atarak darbe kalkışmasına tepkilerini gösterdi.

Darbe nöbetine, HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi ile çok sayıda STK da destek veriyor.

Darbe nöbetinde vatandaşlara destem vermek amacıyla, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyyüp Yanaç, HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, STK temsilcileri ile kanaat önderleri de alanda hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim’in okunduğu alanda, Peygamber Sevdalıları Platformunun küçük erkek ilahi grubu, seslendirdiği ilahilerle alandaki coşku adeta zirveye çıktı. Daha sonra Özlem Ajans Sanatçılarından Özcan Atsat, birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Seslendirilen ilahilere halkın hep bir ağızdan karşılık vermesi güzel görüntülerin oluşmasına sebep oldu.

Ardından platforma çıkan Batman Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad-ul Ulema) Batman Sekreteri M.Ali Altun, bir konuşma yaptı.

Bugünlerin halkın önünde batılın zelil olduğu ve mazlumun yüzünün güldüğü bir gün olduğunu söyleyen Altun, “Biz bugünleri şer olarak görmüyoruz. Biz bu kabus dolu geceleri, karanlık geceleri yırtan yeni bir şafağın doğuşu, yeni bir sayfa, yeni bir dönem olarak görüyoruz. Allah bu süreci Müslümanların uyanışına, birlikteliğine, vahdetine ve kardeşliğine vesile kılsın.” dedi.

“Yusuflara müjde verin”

Paralelciler tarafından yıllarca zindanlara atılan Müslümanların olduğunu belirten Altun, “Şu anda burada 20 yıldır babasını, dedesini göremeyen onlarca insan vardır. Bunlar bu zalimlerin hışmına uğramış, onların kumpaslarına kurban olmuş yetimler, bacılar var. Özellikle sadece dindar oldukları için, Kur’an’a hizmet ettikleri için yıllardır zindanlara atılan o Yusuflara müjde verin. Allah sizin mazlumiyetinizi duydu. O size zulmedenlerin ayaklarını kırdı, dillerini kuruttu, yüzünüz gülsün. Allah duanıza icabet etti.” diye konuştu.

“Bundan sonra kardeşliği, vahdeti ve muhabbeti haykıracağımıza söz veriyoruz”

Altun, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bizler 15 Temmuz darbe girişimini, Müslümanların bir olacağı, bir bütün olacakları bir adım olarak görüyoruz. Bizler birbirlerimizle uğraşırken, birileri kumpaslar kurmaya, Müslümanları birbirlerine düşürmeye, başlarını kaldıranları ezmeye başladılar ve bu günler, o günlerin neticesidir. Zalimlere karşı dik duran, saraylarını yıkan, mazlumun yüzünü güldüren Muhammed (sav) ümmeti olarak bizler, bundan sonra yatmayacağımıza, durmayacağımıza, her fırsatta kardeşliği, vahdeti ve muhabbeti haykıracağımıza söz veriyoruz.”

“Bundan sonra halk dönemi başladı”

Daha sonra platforma çıkarak bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyyüp Yanaç, parti olarak halkın geleceği için 15 Temmuz’dan bu yana meydanlarda olduklarını söyledi.

Dünya tarihinde az bulunan yöntemle bir askeri darbe teşebbüsünün vuku bulduğunu anımsatan Yanaç, “Bizim irademize tecavüz teşebbüsü oldu. Kazanımlarımıza el uzattılar. Masumların canına kıydılar. Toplumda karşılığı olan şahsiyetlere komplolar kurdular ama halkımız silahı, tankı, topu, postalı dinlemeden onur, şeref ve haysiyet için meydanlara koştu. Halkımız dik durdu ve iradesine sahip çıktı. Zalimler bir kez daha yenildiler. Bundan sonra siyaset tarihi açısından yeni bir dönem başladı, bu dönem halk dönemidir. Artık istibdat ve zorbalık dönemleri bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Bu yeni dönem sadece Türkiye için değil, tüm İslam ülkeleri ve toplamları için de bir yeniden dirilme ve kendine güven duyma dönemi olacaktır.” diye konuştu.

Siyasi görüş gözetmeksizin darbeye karşı yekvücut olan Batman halkı, sabah namazına kadar, sloganlar atarak nöbet tutmayı sürdürüyor.  (İLKHA) 

batmanda-halkin-darbe-nobeti-israrina-devam!.jpg

batmanda-halkin-darbe-nobeti-israrina-devam!-001.jpg

batmanda-halkin-darbe-nobeti-israrina-devam!-002.jpg

batmanda-halkin-darbe-nobeti-israrina-devam!-003.jpg

batmanda-halkin-darbe-nobeti-israrina-devam!-004.jpg

batmanda-halkin-darbe-nobeti-israrina-devam!-005.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Batman'da "Cihad Önderi Hazreti Muham..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Kur’an Nesli Platformu S..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=