Lütfen bekleyin..



Batman'da halkın darbe nöbeti sürüyor!

22 Temmuz 2016, 16:18 - Okunma: 2730

Darbe girişimi ilk andan itibaren protesto eden ve meydana akın eden Batmanlıların nöbeti devam ediyor.

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD destekli darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrsı üzerine, Batman’da meydanlara inen vatandaşların darbe nöbeti, dördüncü gününde  de tüm coşkusuyla devam ediyor. Meydanı dolduran binlerce Batmanlı, hep birden darbe karşıtı sloganlar attı.

TSK içerisindeki bir grup Subay tarafından yapılmak istenen ABD destekli darbe girişimine karşı koymak için sokaklara dökülen Batman halkı, Valilik önünü boş bırakmıyor.

Meydanda  kurulan platformda bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Dönem Sözcüsü Molla Beşir Şimşek, darbeci mağdurlarının halen zindanlarda ömürlerini geçirdiğini söyledi.

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD destekli darbe girişimine karşı meydanlara inen vatandaşların darbe nöbeti, yedinci gününde  de tüm coşkusuyla sabah saatlerine kadar devam etti. Meydanı dolduran binlerce vatandaş, attıkları sloganlarla darbe girişimine tepkisini dile getirdi.

TSK içerisindeki bir grup asker tarafından yapılanABD destekli darbe girişimine karşı tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da meydanlara çıkan halk, her akşam olduğu gibi bu akşamda alana adeta akın etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu çağrıya uyan her yaştan binlerce Batmanlı, altı gündür sabaha kadar meydanları terk etmeyerek, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla darbe girişimine karşı çıktıklarını gösterdi.

Özellikle HÜDA PAR ve kendisine yakın STK’lar ile AK Parti, Saadet Partisi, Peygamber Sevdalıları Platformu ve kentteki çok sayıda STK temsilcisinin desteklediği darbe nöbetinde binlerce vatandaş, bugün de Turgut Özal Bulvarı Valilik önünde bir araya geldi.

Meydanda Kürtçe ve Türkçe, “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları öne çıktı. Suriyeliler de, darbe karşıtı pankartlar açarak tepkilerini dile getirdi.

Ellerinde Türkiye bayrakları ile HÜDA PAR ve AK Parti flamalarının yanı sıra Tevhid bayrakları ve “Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz”, “Tükürün milleti alçakça vuran darbelere, tükürün onları alkış tutan kahpelere” yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde sık sık sloganlar attı.

Alanda kurulan platforma çıkan Peygamber Sevdalıları Platformunun sanatçılarından Mustafa Altuntop, Özcan Atsat ve küçük erkek ilahi grubu, bir kez daha seslendirdikleri birbirinden güzel ilahiler ile halkı adeta coşturdu. Suriyeli çocuklar da, platforma çıkarak ilahilerini seslendirdiler.

Darbe nöbetinde halkın yanı sıra; AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, AK Parti eski Batman Milletvekili Ziver Özdemir, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat ve çok sayıda kanaat önderleri hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim’in okunduğu alanda, kurulan platforma çıkarak halka hitaben bir konuşma yapan AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, “Ezanların susmaması ve bu ülkede batılı yenme konusunda göstermiş olduğunuz gayretlerden dolayı Cenab-ı Allah sizlerden razı olsun. Sizler onurlu ve ferasetli duruşunuzla alçak darbeyi yerle bir ettiniz. Cesaretiniz ve ferasetinizle demokrasimize kasteden bu alçak emellere ulaşamadılar. Bu cesaretiniz ve duruşunuzla dünyaya örnek oldunuz. İradenize sahip çıktınız, Allah hepinizden razı olsun. Birlik ve beraberlik ruhuyla her siyasi fikirden, ırktan hepimiz el ele, omuz omuza verip, hür irademizle seçtiğimiz başkomutanımız, reisi cumhurumuzu, devletimizi eli kanlı bu insanlara teslim etmedik.” dedi.

Daha sonra   Kürtçe bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Dönem Sözcüsü Molla Beşir Şimşek, halktan bugün olduğu gibi her zaman birlik, beraberlik ve kardeşliğin bir ömür devam etmesini isteyerek, birlik ve beraberlik ile zalimlere korku saldıklarını söyledi.

“Bu zalimler, Kur’an dersi okuyan bu memleketin evlatlarını zindanlarda çürüttüler”

Uçaklar ve toplarla masum insanların hayatlarına, meclisine kasteden ve öldüren darbecilerin yaptığı zulmünün yeni bir zulüm olmadığını vurgulayan Şimşek, “Bu zalimler yeni zalim olmadılar. Hatırlayacak olursak, bunların zulmünü yıllar öncesinde de göreceğiz. Bu zalimler, camilerimizde Kur’an dersi okuyan çok sayıda bu memleketin evladını zindanlarda çürüttüler. Çok sayıda masum insanı işkenceler altında felç edip, şehit ettiler. Bu zalimler, bu memleketin delikanlılarına ve insanlarına kumpaslar kurdular. Bu kumpaslar sonucu çok sayıda İslami STK ve camiaları yasakladılar, kapılarına kilit vurdular. Bu İslami STK’ların mensuplarına yüzyıllarca ceza verdiler. Bu insanların içinde sakat bayan, ihtiyarlar ve masum insanlar da vardı.” diye konuştu.

“Darbecilerin mağdurları halen zindanlarda ömürlerini geçiriyor”

Darbecilerin yaptığı zulmün bugün de devam ettiğine işaret eden Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Halen daha darbecilerin yaptığı zulümle, yüzlerce bu memleketin evlatlarının zindanlarda ömürleri geçiyor. Bizler bu zalimleri sadece bugün tanımıyoruz. Bizler 90’lı ve 2000’li yıllardan onları tanıyoruz. Bizler onları işkencelerle, zindanlarla tanıyoruz. Akideleri bozuk bahanesiyle çok sayıda bu memleketin imamlarını görevden attılar.”

“Bu darbeciler, Cevzet Soysal’ı işkenceyle şehit ettiler”

Konuşmasında paralelci polisler tarafından kaçırılıp katledilen Cevzet Sosyal’ı da hatırlatan Şimşek, “Bu darbeciler, 90’lı yıllarda Cevzet Soysal’ı Beşiri’de işkenceyle şehit ettiler. Cesedini halen daha ortaya çıkarmadılar. Bu katliam kitaplarda itiraf edildi. Bu itiraflar tüm Türkiye’de okunuyor. Bugün hain ilan edilen polisler, Cevzet Soysal’ı nasıl şehit ettiklerini televizyonlarda itiraf ettiler. Ama maalesef Cevzet Soysal’ı katlettiklerini itiraf edenler, bugün televizyonlarda programcı olmuşlar. Halen Cevzet Soysal’ın cesedi Beşiri kırsalında saklıdır. Çocukları, babalarının cesedini istiyorlar. Babalarının cesedini onlara teslim etmiyorlar. İşte bizler bu zalimleri bu şekilde tanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Darbecilerden geçmiş yıllarda yaptıkları zulümlerinin hesabı da sorulsun”

Hükümet yetkililerine çağrıda bulunan Şimşek, şunları söyledi:

“Bizler devlete sesleniyoruz; bu darbecilerden hesap sorulduğu zaman, onların yaptıkları bu zulümlerinin hesabı da sorulsun. Çünkü bu zalimler sadece bu bir hafta tek zulüm yapmadılar. Bunlar yaklaşık 50 yıldır bu zulümlerini yapmaktadırlar. Gerek bizler bu zulümleri unutmasak ve bu mazlumların hak ve hukuklarını da aklımıza getirip, ona göre onlardan hesap sorulsun.” (İLKHA)

batmanda-halkin-darbe-nobeti-suruyor!.jpg

batmanda-halkin-darbe-nobeti-suruyor!-001.jpg

batmanda-halkin-darbe-nobeti-suruyor!-002.jpg

batmanda-halkin-darbe-nobeti-suruyor!-003.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=