Lütfen bekleyin..



Darbe nöbetine devam!

02 Ağustos 2016, 14:57 - Okunma: 2234

Batman’da 18.Günde darbe karşıtı protestolar coşkuyla devam ediyor.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini protesto gösterileri tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da 15’inci gününde devam ediyor.

HÜDA PAR, Saadet Partisi, AK Parti, Peygamber Sevdalıları Platformu ve çok sayıda STK’nın destek verdiği gösterilere halkın desteği eksilmeden yoğun bir şekilde sürüyor.

Turgut Özal Bulvarı Valilik önünde toplanan binlerce kişi açtıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla cuntacılara tepkilerini ortaya koyuyor. 

Alanda, Kürtçe ve Türkçe seslendirilen ilahilerle coşku hiç eksik olmadı.

Darbe karşıtı nöbette açılan “Parelel’in katlettiği babam Cevzet Soysal’ın naaşını istiyoruz.” yazılı pankart ise dikkat çekti.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından halka hitaben bir konuşma yapan Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu Başkan Yardımcısı Mehmet Özdemir, darbe girişimiyle Müslüman halkın hedef alındığını belirterek, “15 Temmuz gecesi ülkeyi işgale yeltenen Amerika'nın yerli uzantısı FETÖ örgütü, tanklarla ve uçaklarla Müslüman halkı hedef aldı. Yüzlerce kardeşimiz şehit oldu, binlercesi de yaralandı. Sokağa inen milyonlar, okunan ezanlar ve selalar ile bir kez daha Çanakkale ruhuyla şahlandı ve ‘Allah u Ekber’ nidaları ile emperyalist kuşatmayı yardı. Darbe girişiminde bulunan ihanet çetesi yenilgiye uğratıldı.” ifadelerini kullandı.

“Darbe başarılı olsaydı eğitim kurumları tamamıyla Siyonizm’e uşaklık edecekti”

Darbenin eğitime etkisinden bahseden Özdemir, “Darbe girişimi başarılı olsaydı en büyük darbeyi eğitim kurumları alacaktı. Özellikle fişlenmiş olan İslami hassasiyet sahibi kişiler tasfiye edilecek, eğitim kurumları tamamıyla Siyonizm’e uşaklık eden FETÖ zihniyetine sahip kişilerin eline geçecekti. Eğitim kurumları Amerikancı ve ılımlı İslam adı altında gerçek Müslümanlara düşman bir nesil yetiştirecekti. Bu ülkemizi yıllarca geriye götürecek ve batıya mahkûm edecekti.” diye konuştu.

“Dünya Müslümanlarının yaşadığı hiçbir mağduriyet için meydanlara inmediler”

Paralel yapının geçmişte defalarca sınav sorularını çalıp yandaşları ile paylaşarak milyonların hakkına girdiğini anımsatan Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Darbe girişimleri başarılı olsaydı özellikle eğitim kurumları olmak üzere tüm kurumlarda tam hâkimiyet sağlayarak, hiç bir muhalif görüşe yer verilmeyecek ve insanlar kurumlara yerleşmek için bu örgütün saflarına geçmek zorunda kalacaklardı. Bu örgüt yeni neslimizin zihnini kirletecek ve bu tahribat uzun yıllar etkisini gösterecekti. Allah’a şükürler olsun ki başarılı olamadılar. Bu Allah’ın bize bir lütfuydu. FETÖ örgütü insan kaynağını eğitim kurumlarından sağlamaktaydı ve bu yüzden kendisi için çok önemliydi. Bu önemi, dershaneleri kapatıldığında verdikleri tepki ile gördük. Türkiye ve dünya Müslümanlarının yaşadığı hiçbir mağduriyet için meydanlara inmeyen bu örgüt sadece dershaneleri kapatıldığı için bas bas bağırdı ve meydanlara indi.” (İLKHA)

batman’da-darbe-nobetine-devam!.jpg

batman’da-darbe-nobetine-devam!-001.jpg

batman’da-darbe-nobetine-devam!-002.jpg

batman’da-darbe-nobetine-devam!-003.jpg

batman’da-darbe-nobetine-devam!-004.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=