Lütfen bekleyin..



Kurslar büyük ilgi görüyor!

09 Ağustos 2016, 18:00 - Okunma: 3702

Özel dershanelerin kapatılmasının ardından “Destekleme ve Yetiştirme Kursları” yoğun ilgi görüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayıyla Batman’da açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapatılan özel dershanelerin ardından yoğun bir ilgi görüyor.

Kurslardaki veriler ile ilgili bilgi veren Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi, kent genelinde 52 okulda 6 bin 924 öğrencinin ücretsiz kurs gördüğünü belirtti. Kayıtların devam ettiğini söyleyen yetkili, kurslarda 398 görevli öğretmen tarafından eğitim verildiği kaydetti.

Batman Yahya Kemal Bayatlı Anadolu Lisesi'nde verilen eğitim ile ilgili bilgi veren okul öğretmenlerinden Mehmet Çelik, kursların yaz tatilinin başından yaz tatilinin bitimi olan 10 Eylül tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Çelik, "Batman'ın birçok okulunda olduğu gibi Yahya Kemal Bayatlı Anadolu Lisesi olarak yaz tatilinin başlamasıyla beraber öğrencilerimizin ihtiyaçlarına binen destekleme ve yetiştirme kursları açtık. Havalar sıcak olmasına rağmen birçok öğrencimiz kayıt yapmış ve kursa gelmeye devam ediyor." dedi.

Kursların 09.00 ile 12.30 saatleri arasında verildiğini belirten Çelik, "Öğrencilerimize hem okuldaki derslerine takviye olarak ders veriyoruz. Hem de üniversite sınavına hazırlık yapıyoruz. Öğrencilerimizin çoğu maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizdir. Özel dershanelere ve özel etüt merkezlerine gitme imkânları yoktur. Öğrencilerimizin bu ihtiyacını burada karşılıyoruz. Öğrencilerimiz verdiğimiz derslerden çok fayda görüyorlar. Elimizden geldikçe yardımcı olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kurslarda eğitim gören öğrenciler, kurslardaki eğitimin kendilerine çok fayda sağlayacağını belirterek, eğitim gördükleri kaynak kitapların sıkıntısını çekmediklerini ifade ettiler. (İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=