Lütfen bekleyin..



Vali Deniz'den HDP'lilere: "Kimse kimseyi kandırmaya kalkmasın"

11 Ağustos 2016, 09:48 - Okunma: 2140

Batman Valisi Ahmet Deniz, HDP Milletvekilleri ve HDP-DBP il başkanlarının Valilikten randevu alma ile ilgili açıklamalarına sert cevap verdi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, HDP Milletvekilleri ve HDP-DBP il başkanlarının Valilikten randevu alma ile ilgili yerel basında çıkan açıklamalarına sert şekilde cevap verdi.

Vali Deniz'in açıklamaları şu ifadelere yer verdi:

"Bazı yerel gazetelerde ve internet haber sitelerinde “Randevuda ‘eşbaşkanlık’ Krizi!” başlıklı haberler üzerine açıklama gereği duyulmuştur.

08.08.2016 Pazartesi günü randevu talebi gelmiş, 3 Milletvekili ve İl Başkanının birlikte geleceği, başka kimsenin olmayacağı karşılıklı teyit edilmiş ve randevu verilmiştir.

Randevu günü Özel Kalem Müdürlüğü aranmış, randevu listesinin dışında başka kişilerin de randevuya dahil edilmesi gerektiğini, kabul edilmez ise gelinmeyeceği ifade edilmiştir. Her şey bu kadar açıkken olayı farklı yerlere çekmek abesle iştigaldir.

HDP Batman milletvekilleri basın aracılığıyla açıklamalarda bulunarak Valilik Makamını ve şahsımı hedef almışlardır. Yapılan açıklamaların kabul edilir bir tarafının olmadığı kamuoyu tarafından bilinmelidir.

Bize protokol dersi vermek kimsenin haddi değildir. Haddini aşanlara karşı da nasıl tavır alınması gerekiyorsa o şekilde davranılacaktır.

Şunu açıkça ifade etmek isterim ki;

Hain darbe girişimine karşı 15 Temmuz gecesinden itibaren yürekli bir duruş sergileyen, ülkemizin birliğine ve beraberliğine sahip çıkan, vatan sevgisinin imandan olduğuna inanarak meydanları dolduran, bu güzel insanların içinde olmak bu güzel insanlara hizmet etmekten ve böylesine asil bir milletin ferdi olmaktan onur duymaktayım. Halkımızın içinde olmam birilerini rahatsız etse de, halkımızın içinde olmaya ve inandığım doğruları söylemeye devam edeceğim.

Bizler “halkını yaşat ki devlet yaşasın” diyen bir idari anlayışı kendimize düstur edinmişiz. Makamların, mevkilerin gelip geçici olduğunu bilenlerdeniz.

Biz Türk'üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Alevi'siyle, Sünni'siyle bin yıldır kardeşçe yaşadığımız bu coğrafyada bu güzel vatan topraklarını bölmeye parçalamaya çalışanların karşısında dimdik duracağımızı, FETÖ terör örgütünden nöbeti devralanlara karşı da her türlü mücadelenin yapılacağını açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum.

Lütfen kimse kimseyi kandırmaya kalkmasın! Meydanlarda barıştan, kardeşlikten ve insanlıktan bahsedenler, Ülkemizin geleceği olan 14-15 yaşındaki çocukların kandırılarak dağa götürülmelerine neden karşı çıkmıyor, o Kürt annelerin feryadını niye duymuyor? Yarın ölüleri gelecek olan o çocuklar üzerinden ölü seviciliği yapmak hangi vicdana sığar? O annelerin yüreğini sızlatanlar er ya da geç bu millete ve devlete bunun hesabını verecekler.

Bu aziz Millet her şeyin farkında! Artık oyun bozuldu ve geri dönüşü yok. Bu durumdan herkes kendine bir ders çıkarmalı ve biran önce bu yanlıştan dönmelidir.

Atanmış veya seçilmişler olarak bizlere düşen görev, bu güzel ülkenin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine sahip çıkıp, bu ülkeyi bölmeye çalışanların karşısında onurlu bir duruş sergilemek olmalıdır. Ülkemizin değerlerine, askerine ve polisine haince saldırılar düzenleyen terör örgütlerinin karşısında da net bir tavır almak, yürekli bir duruş sergilemek en büyük erdemdir. Kamuoyuna duyurulur."

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=