Lütfen bekleyin..



"15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ve Bölgesel Etkileri” Paneli

14 Ağustos 2016, 10:39 - Okunma: 2450

Batman'da düzenlenen 15 Temmuz panelinde darbenin bölgesel etkileri ele alındı.

KADEM Batman İl Temsilciliği, Kültür İl Müdürlüğü Konferans Salonunda "15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ve Bölgesel Etkileri" konulu bir panel düzenledi.

Panele; Batman Valisi Ahmet Deniz, HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, bazı kamu kurum müdürler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KADEM İl temsilcisi Av. Adile Gürbüz moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’ndan (SETA) Araştırmacı İpek Coşkun, “15 Temmuz Darbe Girişimi Toplumsal Algı Araştırması”, Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay, “Uluslararası ve Ulusal Medyada Darbe Teşebbüsünün Yansımaları” ve Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu “Darbenin ve 15 Temmuz Teşebbüsünün Muhafazakar Topluma Yansımaları” üzerine birer sunum yaptı.
 
“TÜRKİYE’NİN GELİŞİMİ SÜREKLİ DARBELERLE DURDURULMAYA ÇALIŞILIYOR”
 
Panelde bir selamla konuşması yapan Vali Deniz, 15 Temmuz gecesinde Türkiye’de yaşananları anlamak ve değerlendirebilmek için dış basını takip etmenin önemli olduğunu vurgulayarak, daha önce dış basında yayınlanan bir makalede bu gün yaşananlara dair birçok ipucu bulmanın mümkün olduğunu ifade etti.
 
Türkiye’nin kalkınma gösterdiği her dönemin  terör olaylarıyla durdurulmaya çalışıldığını belirten Vali Deniz, “1990’lı yıllar rahmetli Turgut Özal ile beraber Türkiye'nin ciddi bir kalkınma hamlesinin yaptığı yıllardır. O dönem terörle sekteye uğratıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’de  2004-2005 yıllarında tekrar yeni bir vizyon, yeni bir anlayışla bir kalkınma hamlesi başladı. Tekrar dış basında makaleler çıkmaya başladı. ‘Yeni Osmanlılar geliyor, bunlar tekrar eskiye dönebilirler, bunlar eski güçlerine kavuşurlar, Avrupa için tehdit oluşturabilirler gibi yazılar yazılmaya başlandı” dedi.
 
“VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR”
 
15 Temmuz darbe girişimi sonrası halkın göstermiş olduğu toplumsal davranışın sosyoloji ile açıklanmasının zor olduğunu belirten Vali Deniz, “ O anda bir şey devreye girdi. İşte o kalp direnişi, o yürekli dokunuş ve vatan sevgisi. Peygamber efendimizin dediği gibi ‘vatan sevgisi imandandır.’ Aziz millet; Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Çerkez'i, Alevi'si, Sünni'siyle adına ne derseniz deyin orada, kalp devreye girdi, yürek devreye girdi, iman devreye girdi. İmanlı bir duruş sergilendi, bu imanlı duruşu sergilediğimiz müddetçe de bu coğrafya da bu son kale de  düşmez. Alem-i İslam düşmez” diye konuştu.
 
"FETÖ'YE GÖSTERİLEN TEPKİYİ PKK'YA DE GÖSTERMELİYİZ”
 
FETÖ'ye karşı gösterilen tepkinin PKK terör örgütüne de gösterilmesi gerektiğini ifade eden Vali Deniz, "Şuna dikkat etmek lazım,  şimdi de nöbet birilerine devredildi. Son 15 günde 40-50 güvenlik görevlimiz şehit oldu. Birçok sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. PKK terör örgütüne aynı kesimler maalesef bu nöbeti devrettiler. Bize düşen, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi vatandaşlarımızın FETÖ'ye gösterdiği duruşu, PKK terör örgütüne karşı da göstermesi lazım. Bu tepkiyi başlatacak yüreğimiz de,  gücümüz de, kudretimiz de ve imanımız da var” şeklinde konuştu.
 
Vali Deniz, konuşmasını sonunda panelistlere, katılımcılara ve panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Konuşmalardan sonra Vali Deniz, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve KADEM İl Temsilcisi Av. Adile Gürbüz panelistlere katılımlarından dolayı plaket verdi. 
 
Daha sonra Vali Deniz ve beraberindekiler kültür merkezi fuaye salonunda düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimi konulu fotoğraf sergisini ziyaret ettikten sonra kültür merkezinden ayrıldı.

 

 

 

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=