Lütfen bekleyin..



“Batman’ın ilçelerinde açılacak hastanelerle sağlık sorunu giderilecek”

18 Ağustos 2016, 17:50 - Okunma: 3650

Batman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, ilçelerde yapımı devam eden ve bitme aşamasında olan hastanelerin son durumlarıyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulundu.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, ilçelerde yapımı devam eden ve bitme aşamasında olan hastanelerin son durumlarıyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulundu. Pamukçu, Beşiri Devlet Hastanesinin açılışa hazır olduğunu, ardından da Hasankeyf Devlet Hastanesini hizmete açacaklarını belirtti.

Batman’a atanacak ilk doktor kadrolarıyla Beşiri Hastanesinin açılacağını belirten Pamukçu, “Beşiri Devlet Hastanesi normal aile hekimlerine bağlı açılacak bir hastaneydi. Ancak yapılan girişimler sonucunda Sağlık Bakanlığı onun sınıfını değiştirdi. Artık uzman hekimlerin çalışacağı bir hastane olacak. Beşiri Devlet Hastanesiyle ilgili tıbbi cihaz alımı tamamlandı. Hastaneyle ilgili tüm satın alımlar bitti. Yakın zamanda hastanemiz açılışa hazır hale gelecek. İnşallah Batman’a atanacak ilk doktor ve hemşire kadrolarıyla beraber yakın zamanda hastanemizi açacağız.” dedi.

Atamalar gerçekleşir gerçekleşmez Beşiri Devlet Hastanesini açacaklarını söyleyen Pamukçu, “Beşiri Devlet Hastanesi 15 yataklı olacak. 5 uzman hekimin çalışacağı bir hastane olacak. Bir diş hekimi de hastane içinde çalışacak. Beşiri’nin sağlık alanında şimdiye kadarki en büyük sıkıntısı gece hizmet verilmiyor oluşuydu. Pansuman, serum gibi hizmetler gece verilmiyordu. Acil durumlarda Beşiri’deki hastalar gece Batman’a gelmek zorunda kalıyorlardı. Bu hastanemizin açılışıyla bu sorun da çözülmüş olacak. Beşiri’deki yeni hastanemiz 24 saat hizmet verecek.” ifadelerini kullandı.

Batman’ın diğer ilçelerine yapılan hastanelerle ilgili de bilgi veren Pamukçu, şunları söyledi: “Sason’da da yeni bir hastane yapma projemiz var. Aynı durum Gercüş için de söz konusu. Bunları bilgi amaçlı söylüyorum. Gercüş’teki hastane projesinin ihale çalışması yapıldı. Yakın zamanda yapımına başlanacak. Hasankeyf’teki hastanemizse bitti, yakın zamanda TOKİ bize teslim edilecek. O da 30 yataklı bir hastane olarak açılacak. Modern odaların olduğu, illerde göl manzaralı bir hastane olacak. Uzman doktorların çalıştığı, gece de hizmet verecek bir hastane. Biliyorsunuz Hasankeyf’te de gece sağlık hizmeti verme sıkıntısı vardı. Önce Beşiri Hastanesi açılacak daha sonra da Hasankeyf’teki açılacak.”

“Günde yaklaşık 6 bin hastaya bakılıyor”

Bölge Devlet Hastanesinin tüm bölgeye hitap eden bir hastane konumunda olduğunu söyleyen Pamukçu, “Kapasiteyi ne kadar artırırsak o kadar daha iyi ihtiyaca cevap verir. Bütün bölgeye hizmet verdiğimiz için aşırı bir yoğunluk var. Günde yaklaşık 6 bin hastanın girdiği bir hastane. Hekim sayımız hizmet verecek noktada. Ciddi bir sıkıntı çekmiyoruz. Bir hekimimiz gittiği veya tayini çıktığı zaman Ankara’yla temasa girip yeni hekim istiyoruz. Yani şu branşta bir sıkıntımız var diyebileceğimiz bir branşımız yok.” ifadelerini kullandı.

Bölgede cereyan eden olaylardan dolayı Batman’a yoğun bir göçün yaşandığını belirten Pamukçu, “Huzur ortamından ötürü Batman tercih ediliyor. Bundan dolayı bir hasta artışımız var. Bir de bölgemizde özellikli devlet hastaneleri az. O tür hastanelerin bulunmadığı yerlerden de hastanemize gelişler çok. Özellikli ameliyatlar gibi durumlarda oralardaki hastaları bize sevk oranı çok yüksek. Biz de mümkün olduğu kadar o hastaları başka yerlere gönderip mağdur etmemeye çalışıyoruz. Sadece bölge hastanemiz değil, kadın doğum hastanemizde de yoğunluk iyi. Bölge illerinden gelen hasta sayısı çok fazladır.” açıklamasında bulundu.

12 personel açığa alındı

15 Temmuz olaylarına da değinen Pamukçu, ABD destekli darbe girişimi soruşturması kapsamında aralarında 2 doktorun da bulunduğu toplamda 12 sağlık personelinin açığa alındığını sözlerine ekledi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Etiketler : hastane, sağlık sorunu,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=