Lütfen bekleyin..



Batman’daki siyasi parti ve STK’lardan PKK’ye tepki

20 Ağustos 2016, 14:10 - Okunma: 3710

Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, siyasi parti temsilcileri ile bazı STK’lar, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla PKK’nin son günlerde sivilleri hedef alan saldırılarını kınadı.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO), Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, siyasi parti temsilcileri ile bazı Sivil Toplum Örgütleri, ortak basın açıklaması düzenleyerek PKK’nin son zamanlarda sivilleri de hedef alan saldırılarına tepki gösterdi.

Basın açıklaması BATSO toplantı salonunda yapıldı. Basın açıklaması öncesi kısa bir konuşma yapan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, FETÖ ve işbirlikçilerinin her gün değişik illerde bomba yüklü araçlarla bombalar patlatıldığını söyleyerek, yaşanan saldırıları kınadı.

Düzenlenen saldırıların ülkenin huzurunu bozduğu belirtilen açıklamada, “Son dönemlerde cereyan eden insanlık dışı saldırılar ülkemizin, bölgemizin ve ilimizin huzurunu bozmuştur. Ülkemizin doğrudan kalbine yönelmiş bu hain saldırıları yine şiddetle kınıyoruz. Bu hain saldırıları ancak topyekûn mücadelelerle bertaraf edebiliriz. Bu saldırılar karşısında iş dünyası olarak hiçbir endişe taşımadan ticaretimizi ve ekonomimizi güçlü tutmalı ve millet olarak sağduyumuzu korumak zorundayız. Masum insanları hedef alan insanlık dışı saldırıların, Türkiye’nin hem huzuruna hem potansiyeline hem de birlik ve beraberliğine yönelik olarak yapıldığını unutmamalıyız.” denildi.

 

 

Saldırıların iş dünyasını korkutamayacağı ifade edilen açıklamada, “Bu tür olaylar iş dünyasını hiçbir zaman korkutmayacak ve yıldırmayacaktır.  Bilakis daha da hırslandırıp ekonomimizi ve ülkemizi güçlendirmek için gece gündüz gayret sarf edilecektir. Batı dünyası bu saldırılarla Türkiye’nin huzurunu bozacaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar. Milleti, devleti ve ekonomiyi hedef alan terör saldırılarına karşı dimdik ayaktayız. Türkiye’nin ekonomik ve siyasi istikrarına yönelen bu saldırılara karşı üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız. Şimdiye kadar saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına sabır yaralı olanlara acil şifalar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

 

Etiketler : BATSO, stk, siyasi parti, PKK,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=