Lütfen bekleyin..



Batman’da 12 bin 784 kişi yapılandırma talebinde bulundu

24 Haziran 2015, 12:27 - Okunma: 3018

Batman’da Bağ-Kur ve SSK prim borcu bulunan 12 bin 784 kişinin, prim borcuna yapılandırma talebinde bulunduğu bildirildi.

Prim borcunu sildirmek isteyen SSK ve Bağ-Kur’lular 31 Temmuz tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. SGK Batman İl Müdürü Alaattin Ökten, prim borcu olan vatandaşların vakit kaybetmeden SGK İl Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerektiğini hatırlattı.

Şuana kadar SSK ve Bağ-Kur prim borcu yapılandırmasından yararlanmak isteyen yaklaşık 12 bin 784 kişinin kendilerine başvuruda bulunduğunu söyleyen Ökten, bunlardan 100 milyon 54 bin 855 lira tahsilât yaptıklarını ifade etti.

Türkiye’de en büyük tahsilâtı kendilerinin yaptığını dile getiren Ökten, bunun 41 milyon 54 binin Bağ-Kur’dan ve 59 milyonun da SSK (4-a) işverenlerin borcundan tahsilât yapıldığını kaydetti.

31 Temmuz tarihine kadar prim borcu bulunanların hizmetlerini dondurmak ve sağlıktan faydalanabilmeleri için vatandaşların SGK’ya başvurmalarını isteyen Ökten, bu fırsattan faydalanmalarını istedi.

Ökten, ileriki tarihlerde kişilerin istemeleri halinde dondurdukları hizmetlerini tekrar aktif hale getirebileceklerini de sözlerine ekledi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Etiketler : sgk primi
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=