Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR heyetinden AK Parti’ye ziyaret

21 Ağustos 2016, 18:23 - Okunma: 2255

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve beraberindeki heyet, AK Parti Batman İl Başkanlığı’na ziyarette bulundu.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve beraberindeki heyet, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşan birlikteliğin devamı ve son gelişen olaylarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla AK Parti Batman İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve İl Yönetiminden oluşan heyet, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar. Sıcak bir ortamda geçen ziyarete AK Parti il ve ilçe teşkilatından yetkililer de katıldı.

AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, kendilerini ziyarete gelen HÜDA PAR’a kitlesi ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı ilk günden son güne kadar meydanları terk etmeyerek protestolara destek vermelerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

“PKK’nin katliamları 15 Temmuz rövanşıdır”

15 Temmuz darbe girişiminin ilk defa yapılan bir süreç olmadığını söyleyen Uçar, “Roboski olayı da bir darbeydi, Muhsin Yazıcıoğlu’nun katledilmesi de bir darbedir. Sadece 15 Temmuz’a sığdırılan bir olay değil. PKK terör örgütünün özellikle bölgemizde işlemiş olduğu katliamların rövanşı 15 Temmuz rövanşıdır. Şu anda görev bir terör örgütünden diğer terör örgütüne devredildi. Özellikle bugün partimizi ziyarete gelen HÜDA PAR İl Başkanımızı ve teşkilat mensuplarını, 15 Temmuz darbe kalkışmasında ilk saatlerde kendi yanımızda, kendi kitleleriyle beraber etrafımızda bulunmalarından dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Daha önce darbeler yapıldığı zaman salalar ve ezanlar susturulurdu, elhamdülillah bugün halkın o dirençli iradesi salaları ve ezanları beraberinde getirdi ve bir darbe de püskürtülmüş oldu.” dedi.

“PKK kendine yakışanı yapıyor”

Son zamanlarda PKK’nin bölgede artan saldırılarına da değinen Uçar, şunları söyledi: “PKK’nin saldırılarına yabancı değiliz. Her zaman yapmış oldukları saldırılardır. Bu bilindik saldırılardır. Sadece bugünlerde yapılan bir olay olmadığı için bana göre kendilerine yakışanı yapıyorlar. Kan içici olduklarını zaten biliyoruz. Halkta bu saatten sonra kendi direncini o terör örgütlerine de göstermiş olacaktır.”

“Birliktelik vatandaşlara güven kaynağı oldu”

Daha sonra söz alan HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşan birlikteliğin devamı için AK Parti’yi ziyarete geldiklerini söyledi. 15 Temmuz gecesi hain bir darbe girişiminin yaşandığını anımsatan Doğru, “Diğer illerimizde olduğu gibi ilimizde de siyasi partilerimiz, STK’larımız birlik ve beraberlik içerisinde darbe girişimine karşı durdular. Bu da vatandaşlara bir güven kaynağı oldu. Bu açıdan güzel bir birliktelik oluştu. Biz bu birlikteliğin devam etmesi açısından AK Parti teşkilatını ziyaret ettik.” diye konuştu.

“En büyük tepkiyi tabanı göstermesi gerekir”

Terör örgütlerinin kırmızı çizgilerinin olmadığını vurgulayan Doğru, “Son olaylar bize şunu gösterdi; terör örgütlerinin ve özellikle bölgemizde bu olayları gerçekleştirenlerin kırmızı çizgilerinin olmadığını açık bir şekilde gördük. Sivillerin bulunduğu yerlerde askeri, polis bahane edilerek 10-15 tonluk araçlarla yapılan eylemlerde onlarca sivilin katledilmesi, yaralanmasına sebep olmak kırmızı çizgilerinin olmadığını bize gösteriyor. Onlara destek verenlere bir çağrımız var; bunların gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır. Bu saatten sonra en büyük tepkiyi, karşı duruşu onların tabanı yapması gerekir. Bu girdikleri yol yol değildir.” ifadelerini kullandı.

“Bunların arkasında emperyalist güçler var”

“Sivili, polisi, askeri öldürmekle bir yere varamayacaklar” diyen Doğru, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bunlar kendi ellerinde, kontrollerinde ve kendi insiyatiflerini alarak hareket eden yapılar değildir. Bunların arkasında derin güçler, dış güçler, emperyalist güçlerin olduğunu baştan beri söylüyorduk. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında nasıl dış güçler varsa, bu son yaşanan olaylarda da bunu görüyoruz. Halktan şunu istiyoruz bu tür eylemlerde dik durmaları, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini bekliyoruz. Şayet bölgemizde biz bunu başarabilirsek, Allah’ın izniyle olaylar en aza inecektir.”

Karşılıklı iyi niyet temennilerinin ardından ziyaret son buldu.

huda-par-heyetinden-ak-parti’ye-ziyaret.jpg

huda-par-heyetinden-ak-parti’ye-ziyaret-001.jpg

diyaettin-ucar.jpg

mehmet-emin-dogru-001.jpg 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahıs, temizlemeye çalıştığı tüfeğin ateş alması sonucu g..
Batman'da bir kamyon ile kamyonetin çarpışması sonucu yaşanan kazada 2 ..
Mevlid-i Nebi etkinliği ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan STK temsilc..
Batman Belediyesi, on binlerce kişinin katıldığı Mevlid-i Nebi etkinliği il..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da gerçekleştirilen Mevli..
Batman'da Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlendiği ve büyük bir..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=