Lütfen bekleyin..



FETÖ mağdurlarından HÜDA PAR'a ziyaret

25 Ağustos 2016, 15:01 - Okunma: 2358

FETÖ ‘nün çeşitli kumpaslarıyla yıllardır cezaevinde bulunan İslami Kimlikli mahkûmların yakınları, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdi.

Paralel Yapının çeşitli kumpaslar ile hapis cezası verdiği mahkûmların aileleri mağduriyetlerini anlatmak için HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Görüşmede, komplolarla haksız bir şekilde mağdur edilen İslami kesimin sorunlarının ve yaşadıkları mağduriyetlerin bugüne kadar görmezden gelindiğini belirten aileler yaşadıkları zulmün artık son bulmasını istedi.

Ailelere ziyaretlerinde; İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Avukat Mehmet Karadağ ile Hükümlü, Tutuklu ve Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yusufi-Der) Genel Sekreteri Mustafa Şenol eşlik etti.

Mahkûm ailelerini Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve HÜDA PAR Diyarbakır İl Sekreteri Ercan Şenol kapıda karşıladı.

Ziyarette konuşan İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Avukat Mehmet Karadağ, cezaevinde Paralel Yapının mağduru olan yüzlerce kişinin bulunduğuna dikkat çekerek, hukuksuz yargılamalar sonucu cezaevinde bulunan mağdurların mağduriyetlerinin artık görülmesi gerektiğini, yıllardır devam eden bu mağduriyetlerin giderilmesi için siyasi partilere ziyaretlerde bulunduklarını söyledi.

Karadağ, bu konuda her kesimden duyarlılık beklediklerini de sözlerine ekledi.

“FETÖ terör örgütünün mağduru oldukları gün gibi ortada”

Paralel Yapı mağdurlarının yığınla sorunları olduğunu ve bu sorunları daha yüksek bir sesle dile getirmek için böylesi bir girişimde bulunduklarını belirten İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Karadağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son olarak yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası süreçte hükümlüler ile ilgili bazı düzenlemeler yapıldı. FETÖ terör örgütünün mağduru oldukları gün gibi ortada olan ve yargılamadaki usulsüzlüklerle mahkûm edilen İslami Dava mahkûmu kardeşlerimizin mevcut yargılama sistemiyle de olsa mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında yapılabilecek bir şeylerin olması gerekiyor.Bu konuda konuşmak, duyarlılık oluşturmak, hükümetin bu konuda atım atmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini sağlayacak bir düzenleme yapmalarını sağlamak için tepkimizi ortaya koymak istedik. Tabi ki bu konuda öncelikle kamuoyu oluşturmak gerekir. Bunun için bütün İslami camialara, cemiyetlere, STK’lara, duyarlılık sahibi bütün kesimlere giderek yaşanan sıkıntının büyüklüğünü anlatıyor, beraberimizde getirdiğimiz ailelerle birebir görüşmelerini sağlayarak yaşanan mağduriyeti görmelerini istiyoruz. Sadece bir camia adına gelmiyoruz, haksız bir şekilde cezaevinde tutulan, hukuksuz bir yargılama sonrası hüküm giyen herkes için bu çalışmayı yapıyoruz. Bu konuda bir kamuoyu oluşturmak için ziyaretlerimize başladık. Bu konuda sizden destek almak ve bu sorunun çözümü noktasında fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz.”

“En azından yeniden yargılanmalarının önünü açmalıdırlar”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu, haksız yere cezaevinde bulunan insanları yaşadığı zulme bir an önce son verilmesi gerektiğini, kendilerinin de parti olarak bu konuda çok büyük bir hassasiyet sahibi olduklarını ve her platformda bu hususu dile getirdiklerini söyledi.

Tanrıkulu, “15 Temmuz FETÖ fesat şebekesinin darbe girişimini, halk kendi dini değerlerini ön plana çıkararak etkisiz hale getirdi. Hükümetin de bunu göz önünde bulundurarak bu halkın isteklerine ve iradesine yönelik adım atması gerekir. Bu konuda sürekli olarak uyarılar yapmamıza rağmen bu güne kadar ciddi bir adım atılmış değil. Denetimli serbestlik yasasında yapılan bir değişiklik ile onbinlerce mahkûm serbest bırakıldığı halde İslami kimlikliklerinden dolayı 28 Şubat ve FETÖ’ye mensup polis, savcı ve hâkimlerin kumpaslarıyla ceza evlerine atılan hiçbir mahkûm bundan istifade ettirilmedi. Kul hakkı ihlali yaptıkları göz önünde olduğu halde hükümet bunları görmezden geldi. Bu güne kadar, İslam’ın ve Müslümanların izzeti için kendi gençliklerini ve geleceklerini feda eden İslami kesimin mağdurları görmezden gelindi, gelinmeye de devam ediyor. Temennimiz, hükümetin yapmış olduğu bu uygulamanın eksik kaldığını görerek bu kardeşlerimize itibarlarını iade etmesidir. En azından yeniden yargılanmalarının önünü açmalıdırlar.” ifadelerini kullandı.

“Bu kardeşlerimizin de bir af talebi yoktur”

Bu güne kadar İslami davadan cezaevlerine atılan mahkûm yakınları ile yaptıkları görüşmelerde hiçbir ailenin af kavramını kabul etmediğini, zira affedilecek bir suç işlemediklerini belirten Tanrıkulu, “Bu kardeşlerimizin de bir af talebi yoktur, af beklentisi olanlar suçlu olanlardır. Biz inanıyoruz ki bu kardeşlerimiz hiç kimsenin hak ve hukukuna tecavüz etmemiş ve haksızlık yapmamışlardır.” dedi.

Mahkûm ailelerin taleplerini de dinleyen Tanrıkulu, HÜDA PAR olarak bu mağduriyetlerin gündeme taşınması adına ellerinden gelen her türlü çalışmaya destek vereceklerini de altını çizdi.

“Oğluma ceza verenler Paralel Yapı’dan, cezaevindedirler”

Oğlunun 22 yıldır cezaevinde olduğunu belirten Mahkûm ailelerinden Yusuf Salur,  oğlunun cezalandırılmasına karar veren hâkimlerin Paralel Yapı’dan cezaevinde olduğuna dikkat çekerek, teröristin verdiği kararın geçersiz olduğunu belirtti.

Salur, konuşmasına devamla; “Yetkililerden, mağdur olan çocuklarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için yeniden yargılanma yolunu açmalarını istiyoruz. Cumhurbaşkanından, Başbakandan, Adalet Bakanından çocuklarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için yeniden yargılanma talep ediyoruz. Bizim çocuklarımıza ceza veren FETÖ Hâkimlerine hâkim diyemiyorum. Yine o dönemlerin FETÖ polislerine polis demeye dilim varmıyor. O hain kişilerin evlatlarımıza verdikleri cezaların geçersiz sayılmasını istiyoruz. Çünkü bir teröristin, bir hainin verdiği ceza geçersizdir, kabul edilemez. Bu kanunen geçersiz olduğu gibi Allah’ın şeriatında da geçersizdir. Devletin yetkili şahıslarından çocuklarımızın yeniden yargılanmalarının önünü açmasını talep ediyoruz.” çağrısında bulundu.

feto-magdurlarindan-huda-para-ziyaret.jpg

feto-magdurlarindan-huda-para-ziyaret-001.jpg

feto-magdurlarindan-huda-para-ziyaret-002.jpg

feto-magdurlarindan-huda-para-ziyaret-003.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=