Lütfen bekleyin..



Kalbi Duran Hasta Kurtarıldı

28 Ağustos 2016, 13:31 - Okunma: 3738

Batman'da kalp krizi geçiren ve kalbi bir kez duran 43 yaşındaki hastayı başarılı acil müdahale kurtardı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi acil servisine göğüs ağrısı ile gelen 43 yaşındaki Metin F.’ye Kardiyoloji Uzmanı Fuat Caner tarafından yapılan acil müdahale ile hasta hayata döndü. Akut anteriyor MI,LAD,D1 Bifürkasyona PCI(TAP stentleme yöntemi) ile  43 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu.

Açık kalp ameliyatına gerek kalmadı

Başarılı müdahale ile ilgili bilgi veren Kardiyoloji uzmanı Fuat Caner, “ 43 yaşındaki erkek hasta Metin F. Göğsünde basınç hissi, yanma, soğuk terleme, mide bulantısı şikayeti ile hastanemiz acil servisine başvuruyor. Acil serviste tetkikler yapılırken kalp krizi geçiren hastanın aynı zamanda bir kez kalbi de durdu. Acil müdahalemiz sonucunda kalbi çalışmaya başlayan hasta yine çok hızlı bir şekilde anjiyoya alındı. Kalbinin ön duvarlarından biri tam çatallanma bölgesinde %99 tıkalıydı. Bu her iki damarı balon ve stentlerle açtık. Çabalarımız sonucunda hasta aynı zamanda açık kalp ameliyatı olmaktan da kurtulmuş oldu” dedi.  Dr. Caner şöyle devam etti; “Normalde ana damarların ağızları ve damarların çatallandığı bölgelere balon ve stent ile müdahale etmek daha riskli ve özel teknikler gerektirir. Bu yüzden bu tür hastalara çoğu kez açık kalp ameliyatı(by-pass) öneririz. Bu hastaya ya açık kalp ameliyatı olacaktı yada yüksek riski bulunan bu operasyon yapılacaktı. Çünkü tıkanıklık çatallanma bölgesinde idi. Anjiyoda özel stent ve balon işlemleri yapılarak açık kalp ameliyatı olmaktan da kurtulan hasta şifa ile taburcu oldu. Aslında bu yapmış olduğumuz acil özel teknikli işlem büyük merkezlerin birçok tıp fakültelerinde bile yapılamıyor. Bu operasyonu İstanbul’da sadece eğitim araştırma hastaneleri olan kalp hastaneleri yapıyor.

Kalbime daha iyi bakacağım

Hayata dönmenin büyük bir mutluluk olduğunu dile getiren 43 yaşındaki hasta, “duran kalbimi tekrar çalıştırarak beni kurtaran ve yaptığı operasyonla açık kalp ameliyatı olmaktan da kurtaran doktoruma ve ameliyat ekibine minnettarım. Bundan böyle kalbime daha iyi bakacağım. Sağlık çok önemli hastalanınca daha iyi anlıyor insan” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=