Lütfen bekleyin..



'İnsanlar ve yatırımlar terör örgütlerine yem olmayacak'

06 Eylül 2016, 07:18 - Okunma: 3385

'Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi' programının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen MÜSİAD Batman Şube Başkanı, bölgeye yapılacak yatırımlar sayesinde insanların örgütlere yem olmayacaklarını belirtti.

Müstakil Sanayi ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı “Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi” programıyla ilgili İLKHA'ya değerlendirmede bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın “Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi” programını açıklamasının bölge halkının beklediği bir paket olduğunu söyleyen Özdemir, “Pakette olan bedava arazi verme, istihdam, vergi, enerji ile ilgili hamleler çok iyidir. Anahtar teslim fabrikaların yapılacağı, hem kamu hem özel sektörde toplamda 140 milyar lira paranın, yatırımın bölgeye girmesi çok önemlidir.” dedi.

Ekonomik olarak bölgenin geri kaldığını vurgulayan Özdemir, “Bölgemizde yaşanan olaylarla beraber halkımız göç etmektedir. Açıklanan bu paket sayesinde insanlar göç etmeden önce artık kararını gözden geçirecektir. Açıklanan bu paket inşallah bölgemiz için iyi ve hayırlı olur. Bölgemizde olan sıkıntıların bu paketle beraber giderilerek, insanlar bir işe, aşa sahip olduktan sonra hayatlarını idame ettirebilecekler.” diye konuştu.

Bölgeye yapılacak yatırımlar sayesinde insanların terörden de uzaklaşacaklarına işaret eden Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bazı sorunları bitirmek için bataklığı kurutmak gerekir. İnsanlarda işsiz olunca çok çabuk terör örgütlerinin tuzağına düşebilecek konuma gelebiliyorlar. Lakin insanlar iş, aş sahibi oldukları zaman terör örgütlerine kolay kolay yem olmuyor ve olmayacaklardır. Bu anlamda paketin hayırlı olmasını diliyorum. Hükümetimizden de tek isteğimiz, paketin bir an önce hayata geçirilmesi ve üst yöneticilerdeki izlenimin alt tabakadaki yöneticilere de sirayet etmesini ve ettirilmesini bekliyoruz.”

“Paket ivedikle hayata geçirilmelidir”

Öte yandan, yaptığı yazılı açıklamayla Başbakanın açıkladığı ‘Yatırım Paketi'nin bölgedeki sıkıntıların giderilmesi ve huzurun gelmesi adına olumlu bir hamle olduğunu vurgulayan Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON)Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, paketin ivedikle  hayata geçirilmesini önemsediklerini söyledi.

Nasıroğlu, Ülke genelinde ve özellikle bölgemizde çok sıkıntılı zamanlar yaşadık ve yaşıyoruz. Hendek siyaseti, patlamalar ve darbe kalkışmasının ardından bölgede sekte vurduğu sanayi ve ticaretin tekrar canlanabilmesi için acil önlemlerin alınması zarureti doğmuştur. Açıklanan paket; bölgede bir canlılık getirmekle beraber, bölge sıkıntısından dolayı, yatırımcılarımızın kredi, teminat ve sigorta gibi araçlardan faydalanamadığı bu süreçte fabrikaların devlet destekli yapılması son derece olumlu olacaktır. Radikal grupların ve terör örgütlerinin bölgemizde yol açtıkları yaraların kapanmasını sağlayacaktır. Bu paketin ivedikle hayata geçirilmesi çok önemsiyoruz.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=