Lütfen bekleyin..



28 belediyeye kayyum atandı

11 Eylül 2016, 15:01 - Okunma: 2217

İçişleri Bakanlığı, PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdikleri gerekçesiyle 28 belediyeye kayyum atadı.

İçişleri Bakanlığı tarafından, PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdikleri  gerekçesiyle yurt genelinde  28 belediyeye kayyum atandı.

kayyum atanan belediyeler arasında aralarında Diyarbakır, Batman, Hakkari, Şırnak da bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı, kanun hükmünde kararname gereği,  PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine görevlendirdiği 28 kişi bu sabah 09.00 itibariyle görevlerine başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından  ilgili illerin Valiliklerine  gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

"KHK ile Belediye Kanunu'nda düzenleme yapılmış, trör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık suçuyla hakkında soruşturma açılan veya görevden uzaklaştırılan belediye başkan ve meclis üyelerinin yerine 15 gün içerisinde görevlendirilme yapılması hükmü alınmıştır. Bu kapsamda PKK-KCK ve FETÖ terör örgütüne yardım vermekten dolayı haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında 28 belediye başkanlığını (24'ü PKK-KCK 4'üğ FETÖ) daha önce görevlerinden uzaklaştırılmıştı. Bu belediye başkanlarının 2'Si il, 24'ü ilçe, 2'si belde belediye başkanlarıdır ve 12'si halen tutukludur. Demokrasi ve hukuk devleti anlayışında millet iradesinin yerel yönetime yansıması esastır. Ancak belediyeler vatandaşımızın kullandığı oyu, verdiği vergileri ve demokrasinin sunduğu iklimi istismar ederek ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden terör örgütlerinin etkisi altına giriyorsa milli iradeyi gasp edenlere karşı tedbir almak devletin asıl görevidir. Vatandaşlarımızın verdiği vergilerle oluşan kaynaklar ve verdiği oylarla oluşan siyasi irade terör örgütlerine devşirilemez. Seçimle işbaşına gelip milletin hür iradesini suç işlemek için kullanmanın meşruiyeti yoktur. Bu işleyişi sağlamaya teminen, görevlendirme yapılan belediyelerde kaymakamlar terör örgütlerine değil o yerde yaşayan vatandaşlarımıza sunulacağı için hizmetler en iyi şekilde yürütülecektir. KHK'ya göre söz konusu 28 belediye başkanlığına yapılan görevlendirilme 09:00 itibariyle başlamıştır."  (İLKHA)

28-belediyeye-kayyum-atandi-001.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=