Lütfen bekleyin..



'Kayyum' protestosuna polis müdahalesi

11 Eylül 2016, 15:07 - Okunma: 2636

Batman'da DBP'li belediyelere 'kayyum' atanmasını protesto eden HDP/DBP’li grup polis müdahalesiyle dağıtıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediyesi'ne yapılan kayyum atamasını protesto eden yaklaşık 200 kişilik HDP’li grup, yolu trafiğe kapatıp oturma eylemi yapınca polis müdahalede bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek vermekten haklarında yürütülen soruşturmalarla ilgili, KHK kapsamında Batman merkez Belediyesi olmak üzere Gercüş ile Beşiri ile İkiköprü belde belediyelerine kayyum atandı.

Kayyum atanmasının ardından bu sabah çok sayıda TOMA ve zırhlı polis araçları Batman Belediyesine gelerek memurların dışında belediyeye girişleri yasakladı. Belediyeyi çember altına alan polis tarafından belediyede arama çalışmaları yapıldı.

Kayyum atanmasını duyan aralarında Milletvekili Ayşe Acar Başaran ile HDP ve DBP İl yetkililerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişilik HDP’li grup, belediye önüne geldi. Burada belediyeye girmeye çalışan görevden uzaklaştırılan eski Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, polis tarafından belediyeye alınmadı.

Saatlerce bekleyişini sürdüren HDP’liler, daha sonra yolu trafiğe kapatıp oturma eylemi yapmak isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı. Polis araçlarına taşlı saldırıda bulunan HDP’lilere polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. HDP’liler, kısa süren gergin anların ardından belediye yakınında bir yeniden toplanarak bekleyişlerine devam ediyor. (İLKHA)

batmanda-kayyum-protestosuna-polis-mudahalesi.jpg

batmanda-kayyum-protestosuna-polis-mudahalesi-001.jpg

batmanda-kayyum-protestosuna-polis-mudahalesi-002.jpg

batmanda-kayyum-protestosuna-polis-mudahalesi-003.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahıs, temizlemeye çalıştığı tüfeğin ateş alması sonucu g..
Batman'da bir kamyon ile kamyonetin çarpışması sonucu yaşanan kazada 2 ..
Mevlid-i Nebi etkinliği ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan STK temsilc..
Batman Belediyesi, on binlerce kişinin katıldığı Mevlid-i Nebi etkinliği il..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da gerçekleştirilen Mevli..
Batman'da Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlendiği ve büyük bir..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=