Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman’da şehit ve mahkum ailelerini ziyaret etti

14 Eylül 2016, 11:28 - Okunma: 4025

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyyüp Yanaç ve beraberindeki heyet, 90’lı yıllarda şehit edilenlerin aileleri ile 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkumları ailerine bayram ziyareti gerçekleştirdi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyyüp Yanaç, İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve beraberindeki heyet, Batman’da İslami hizmetlerinden dolayı cezaevine atılan 28 Şubat ve FETÖ mağduru ile  JİTEM ve PKK tarafından katledilen Müslümanların ailelerini ziyaret ederek, bayramlarını tebrik etti. 

HÜDA PAR heyeti, ziyarette şehit ve mahkumların çocuklarıyla  yakından ilgilenerek bayram harçlığı verdi.

Tüm İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ederek hayırlara vesile olmasını temenni eden HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, “HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı olarak JİTEM ve PKK’nin eliyle katledilen, şehit edilen mağdur aileler ve yine aynı şekilde FETÖ’nün hakim ve savcılarının eliyle çeşitli kumpaslar neticesinde cezaevine atılan mahkumların ailelerini bu bayramda da yalnız bırakmamak adına bir dizi program düzenledik. Bu program çerçevesinde şehit ve tutuklu ailelerini ziyaret ediyoruz.” dedi.

“Cezaevine atılan hakim ve savcıların kararları geçersizdir”

FETÖ’nün polis ve yargı ayağı tarafından kimi 10-15 yıl, kimisinin ise çeyrek asırdır cezaevinde olan İslami kimlikli Müslümanların olduğunu hatırlatan Doğru, “Bu insanların hiçbir suçu yoktur. Bu insanlar o günün şartlarında ve şu an terör olarak görülen bazı hakim ve savcıların yanlı kararları neticesinde içeri atılmış insanlardır. Yetkililerden talebimiz şudur; bu insanlar aileleriyle beraber yeterince mağdur edildiler, Bu mağduriyetlerin bir an evvel giderilmesi gerekir. Çünkü inanıyoruz ki o karar veren hakim ve savcılar, sorgu yapan emniyet mensupları bugün eğer suçlu bulunup içeri atılmışlarsa, dolayısıyla bunların hazırlamış oldukları dosyalar, vermiş oldukları kararlar da geçersizdir.” diye konuştu.

“Özür dilenip, iade-i itibarları sağlanmalıdır”

İslami hizmetlerinden dolayı tutuklu bulunan mahkumlara yönelik tekrardan yeniden bir yargılanma yolunun açılması gerektiğini belirten Doğru, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu insanların mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesi ve iktidarda olan insanların devlet adına bu insanlardan özür dilemeleri, iade-i itibarlarının sağlanması gerekir. Cezaevinde olan Yusufilerin bayramlarını tebrik ediyorum.” (M. Fatih Akgül- İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=