Lütfen bekleyin..



‘Diyarbakır Caddesi'ne Camii İstiyoruz’

26 Haziran 2015, 14:17 - Okunma: 3261

Batman’da yerel bir site ve gazete yazarı Batman’ın büyük sorunlarından bir tanesi olan Diyarbakır Caddesinde caminin olmayışını ‘Diyarbakır Caddesi'ne Camii İstiyoruz’ başlığıyla kaleme aldı.

 

Batman’da yayın yapan Batman Basın ve Batman Rehber Gazetesi yazarlarından Abdurrezzak Çelik Batman’ın büyük sorunlarından bir tanesi olan Diyarbakır Caddesinde caminin olmayışını bu haftaki yazısında kaleme aldı. Yazısında Batman’ın en uğrak yerlerinden biri olan ve en çok esnafın bulunduğu Diyarbakır Caddesi gibi bir yerde binaların altındaki küçük mescidler veya sokak aralarındaki bazı camiler yetersiz kaldığını belirterek Diyarbakır Caddesine cami istedi.
Kaleme aldığı yazısı ile ilgili görüştüğümüz Abdurrezzak Çelik, Batmanlılar olarak en çok üzüldüğümüz konu, insanların en çok uğradığı ve gittiği yerlerden olan Diyarbakır Caddesi camisiz olması olduğunu söyledi.Çelik, “Bunun için bu haftaki yazımda bu konuyu ‘Diyarbakır Caddesi'ne Camii İstiyoruz’ kaleme aldım. Umuyorum ki yetkililer yazıma destek çıkıp Diyarbakır Caddesine güzel bir cami inşa ederler. Okuyuculardan da bu konu üzerinde durmalarını istiyor ve bu mübarek Ramazan ayında bu güzel projeye destek olurlarını bekliyorum.” dedi.
Yazısında Diyarbakır Caddesinde yapılacak cami için üç öneride bulunan Çelik, “Birinci öneri Atatürk Parkı burası yer ve konum olarak biçilmiş kaftan gibi gözümüzün içine bakıyor. Çocuk polisinin oradan, pazar pazarının Bahçelievler girişindeki yere kadar camii yapılır. Ön tarafı da aynen bahçe olarak kalır ve hizmet görür. Yani orası hem camii için hem de ön tarafı bahçe kalacak şekilde parka için de yeterlidir.” ifadesini kullandı.
“Mescid-i Batman ismini veririz”
İkinci önerisi içinde Batman Hükümet Konağı ya da İl Emniyet Müdürlüğü düşündüğünü belirten Çelik,“Bunları da tercih etmemizin sebebi hem merkezi olması hem de kamu malı olması hasebiyle daha cazip geldiğidir. Bu her iki yer de Batman’ın kalbi olma özelliğini taşıyıp tam merkezde yer alıyor. Çok güzel, büyük ve ferah bir camii inşa edilebilir. Ve Batman’ımıza ayrı bir hava katacak olan bu camiye, halkın da ibadet tercihini mescit yerine bu muazzam mabetten yana kullanacağını düşünüyorum. Devlet de daha çok feyizle ibadetlerin yapılabilmesine destek olmuş olur. Bizler de Mescid-i Aksa, Mescid-i Küba, Mescid-i Nebevi gibi Mescid-i Batman ismini veririz.” şeklinde belitti.
Üçüncü önerisi ise Esen Tepe olduğunu belirten Çelik şunları söyledi:“Valiliğin böyle bir projesi vardı. Ama ne oldu bilmiyorum unutulup kaldı. Umarım tekrar hatırlarlar ve faaliyete koyarlar. Burası da Batman’ı tepeden görme özelliğine sahiptir. Şayet Esen Tepe Camii yapılırsa Batman’ın muhteşem ihtişamını eteklerine katarak ayrı bir güzellik verecektir. Ayrıca Batman’ı gezen bir vatandaş Esen Tepeye varmadan geri dönüyor. Bu camii yapılırsa, Gültepe Mahallesine kadar ki yolun hepsi merkezle iç içe olacaktır.”
Son olarak Çelik, “Belirtilen yerlerde cami yapıldığı takdirde maneviyatının yanı sıra maddi olarak oralar da oralar gelişir. Ayrıca bu kadar gelişen Batman’ımızın böylesi bir camisinin olmayışı üzücüdür. Diyarbakır Caddesi esnafına bina altındaki mescidlerve sokak aralarındaki camiler yetersiz kalıyor. Diyarbakır Caddesinde Batman’ımıza Mescid-i Batman ismini veririz.” dedi. (M.Sait Çelik-batmanbasin.com)

Etiketler : camii
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=