Lütfen bekleyin..



Valilikten 'PKK Operasyonu' Açıklaması!

21 Eylül 2016, 09:13 - Okunma: 2221

Batman Valiliği, PKK'ya yönelik operasyonda DBP İl Başkanınında bulunduğu 35 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Batman Valiliği,PKK'ya yönelik operasyonda DBP İl Başkanınında aralarında bulunduğu 35 kişinin gözaltına alındığını ve operasyonun devam ettiğini açıkladı.

Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Batman İl Jandarma Komutanlığınca 2015-2016 yılları arasında İlimiz Sason ve Kozluk ilçeleri kırsal kesimlerinde bölücü terör örgütüne yönelik icra edilen operasyonlar sonucunda elde edilen örgütsel doküman ve belgelerin incelenmesi neticesinde; Batman il merkezi, Kozluk ve Sason ilçelerinde (8)’i kadın olmak üzere toplam (40) şahsın terör örgütüne üye olmak suçunu işledikleri yönünde kuvvetli şüphe oluşmuştur.
Bu kapsamda Sason Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatılmış ve söz konusu (40) şahsın 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde sözde ikna komisyonları kurarak vatandaşlar üzerinde baskı uyguladıkları, vatandaşın özgür iradesinin seçim sandığına yansımasına engel oldukları BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık ettikleri tespit edilmiştir.
Toplanan deliler ışığında 20 Eylül 2016 tarihinde Batman ili merkez, Kozluk, Sason ilçeleri ile Şırnak ili Cizre ilçesinde toplam (39) adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda aralarında DBP İl Başkanı, DBP ve HDP’nin bazı ilçe başkanları ile yöneticilerinin de bulunduğu toplam  (35) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Diğer şüpheli şahısların yakalanma çalışmaları devem etmektedir."

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=