Lütfen bekleyin..



Vali Deniz: "PKK tabanını kaybetti"

23 Eylül 2016, 17:11 - Okunma: 2328

Batman Valisi Deniz, Batman’a gelen iş adamlarına hitaben yaptığı konuşmada, Batman’a yatırım yapmak isteyenlerin kaygısı olmamasın gerektiğini ve tabanını kaybeden PKK’nın son çırpınışları olduğunu söyledi.

Bir dizi ziyaret ve iş gezisi kapsamında Batman’a gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Memati, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Sait Kılıç, TÜMSİAD Genel Başkan Yardımcısı Servet Samsat’ın da aralarında bulunduğu 60 kişilik iş adamı heyeti,  Midyat ve Hasankeyf’teki tarihi yerleri ziyaretlerinin ardından düzenlenen yemekli toplantıda Batman Valisi ve protokolu ile bir araya geldi.

Toplantıya; Vali Ahmet Deniz, AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, BATSO Başkanı A.Kadir Demir ve Batmanlı bazı iş adamları katıldı.

Yemekte bir selamlama konuşması yapan Vali Deniz,  birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi ve kültürel zenginliği olan petrol şehrine iş adamlarını ağırlamaktan son derece memnun olduklarını ifade etti.

Son bir yıl içerisinde bölgede olaylarla ilgili bir takım sıkıntılar yaşandığını söyleyen Deniz, “Ama devletimizin kararlı duruşu ve halkımızın gerçekten yürekli bir şekilde teröre hayır demesi sayesinde terörle mücadelede önemli bir mesafe alınmaya başlandı. Batman 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin tüm meydanlarında olduğu gibi yürekli bir duruşu sergiledi. İlk saatlerden itibaren binlerce Batmanlı bizimle beraber meydanlardaydı. 29 gün boyunca terörün her türlüsüne karşı haykırdı. Özelikle binlerce vatandaşımız PKK terör örgütünü yüksek bir sesle lanetledi. Bizim insanımız artık terörden bıkmış, lanetliyor. Kim ne yaparsa yapsın halkın bizim yanında durduğu kararlılığını görüyoruz. Bize düşen bir terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar mücadeleyi sürdürmektir.” dedi.

“70-80 tane yatırımcı sırada bekliyor”

Organize Sanayi Bölgesinde yer yokluğundan dolayı yaklaşık 80 girişimcinin sıra beklediğini belirten Deniz, “Batman’ın 566 bin nüfusu var. Çok hareketli, canlı ve girişimci ruhu olan bir nesil var, Batman'da genç bir nüfus var. Habur sınır kapısı buraya uzaklığı 1,5 saat, Suriye hakeza öyle, ticaret potansiyeli yüksek olan bir ilimizdir. OSB’de yer yokluğundan 70-80 tane yatırımcı sırada bekliyor. Biz hızlı bir şekilde 7-8 ay içerinde ek OSB açmayı düşünüyoruz. Özelikle dışarıdan gelen yatırımcıya her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız.” diye konuştu.

“PKK tabanını kaybetti”

“Batman'a yatırım yapmak isteyen yatırımcıların hiçbir kaygısı olmasın” diyen Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Güven ortamına dair hiçbir kaygıları olmasın. PKK terör örgütünün de artık son çırpınışları, tabanını kaybetti. Bu son günlerde vahşice yaptıkları saldırılarının nedeni de budur. Biz bu coğrafyada bin yıldır Türk’üyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Arap’ıyla hep beraber kardeşçe yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Buraya yatırım yapan herkes kazanır. Ben ili valisi olarak, rehberiniz olmayı, işinizi her açıdan takip etmeyi kendime görev edinmeye hazırım. Bu konuda hiçbir tereddüdünüz olmasın.  Batman, ufku ve geleceği olan bir şehirdir.”

“Savaşlar biterse satmak için ürün yetiştiremeyeceğiz”

Daha sonra konuşma yapan BATSO Başkanı A.Kadir Demir, iş adamlarını Batman’da görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Demir, “Ülkemiz çok ciddi bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz’u hepimiz hatırlıyoruz. Bu ülkenin ekonomik gelişmişliğini ve huzurunu bozmak isteyen şer odakları her zaman olmuştur ve vardır. Bölgemiz çok güzel ama batıyla buraya gidip gelmede, burayı tanımalarında problem yaşıyoruz. Batıdakiler burayı dışarıda görüldüğü gibi algılıyorlar, medyada gördüğü gibi görüyorlar ama maalesef bu böyle değil. Biz 6. bölgedeyiz, 6. bölgede hükümetin büyük destekleri var. Yan komşularımıza baktığımız zaman Suriye, Irak, İran, Rusya, Ermenistan her tarafa komşuyuz. Tabi bu savaşlar mutlak bir gün bitecek, bu kalıcı olmayacak. Bu savaşlar bittiğinde ki, inşallah yakın tarihte biter. Bittiğinde biz bu ülkelere çalışsak bile yetiştiremeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Yatırım yaparak gençlerimizi sokaktan çekebiliriz”

Konuşmasının devamında Demir, şunları kaydetti: “Gerçekten büyük yatırımları buradan oraya yapabiliriz. Siz iş dünyasından buraya ciddi yatırımlar yapmanızı bekliyoruz. Neden ciddi yatırımlar istiyorum? İşsizlik oranları bizde yüzde 25, genç nüfusta Türkiye birincisiyiz, işsizlik oranında yine Türkiye birincisiyiz. Bu yüzden buraya yatırım yapmak hem ticari manada hem de bu gençlerimizi sokaktan çekip çevirmeye çok ciddi katkı sunacaktır. Tabi biz bu gençlerimizi sokağa terk ettiğimizde ve ham madde olarak birilerinin eline bıraktığımızda bizim de bunda ciddi sorumluluklarımızın olduğunu düşünmeliyiz. Sizden istirham ediyorum, özellikle ilimize ve Güneydoğu’ya yatırım yapmanızı istiyorum.”

İş gezisi kapsamında heyet, Batman’dan Siirt’e gitti. (İLKHA)

batman-valisi-ahmet-deniz.jpg

batman-valisi-ahmet-deniz-003.jpg

batman-valisi-ahmet-deniz-001.jpg

batman-valisi-ahmet-deniz-002.jpg

abdulkadir-demir.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=