Lütfen bekleyin..



65 yaşındaki hastanın Akciğer yırtığı tedavi edildi

26 Eylül 2016, 14:24 - Okunma: 3346

Trafik kazası geçiren 65 yaşındaki hasta Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde Akciğer yırtığı ve 8 kaburga kırığı ameliyat edildi.

Trafik kazası geçiren 65 yaşındaki hasta Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde ameliyat edildi. Akciğer yırtığı oluşan ve 8 kaburga kırığı bulunan hasta Bölge Devlet Hastanesi’nde sağlığına kavuştu.

Trafik kazalarında veya yüksekten düşme olaylarında sık karşılaşılan kaburga kırıkları ve akciğer yırtığı erken müdahale gerektiren, geç kalınması durumunda ölüme sebebiyet veren bir durum olduğuna vurgu yapan Göğüs Cerrahi Uzmanı Turan Ceylan ameliyata ilişkin şunu söyledi; “Trafik kazası sonucu hastanemize getiren 65 yaşındaki Şadiye Ilgın’ın göğüs kafesi sağ tarafında 8 adet kaburga kırığı mevcuttu, bunun sonucunda sağ akciğerde de yırtık oluşmuştu. İki gün yoğun bakımda takip edilen hastanın genel durumunun kötüleşmesi üzerine hasta acil ameliyata alındı. Yapılan operasyonda kaburga kırıklarının akciğeri zedelediği ve akciğer de kanamaya sebep olduğu tespit edildi. Ayrıca kaburga kırıkları solunum kasını delerek karın bölgesine geçtiği tespit edildi. Operasyonda kanama kontrol altına alındı. Başarılı geçen ameliyat sonucu hasta sağlığına kavuştu.”

Çok iyi tedavi gördüm

Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen Sadiye Şılgın şöyle devam etti, trafik kazası sonucu yaşadığım duruma çok üzülmüş ve çok korkmuştum. Kaburgalarım kırılmış akciğerimde yırtılma olmuştu. Ölebilirdim. Doktorum başarılı bir ameliyat yaptı ve beni sağlığıma kavuşturdu. Hastanede çok iyi tedavi gördüm. Doktorum Turan Ceylan’a ve ameliyatıma destek veren Op.Dr. Mehmet Karaçalılar ile emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=