Lütfen bekleyin..



Çocuklara doğa ve hayvan sevgisi aşılandı

27 Eylül 2016, 21:44 - Okunma: 2120

Batman'da öğrencilere yönelik hayvan sevgisi ve doğa bilincini aşılamak amacıyla konferans düzenlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Batman Şube Müdürlüğü tarafından Batman genelinde yaklaşık 13 bin öğrenciye biyolojik çeşitlilik kapsamında hayvan sevgisi ve doğa bilincini yerleştirmek amacıyla bilgilendirme konferansları düzenlendi.

DKMP Batman Şube Müdürlüğünce hazırlanan program kapsamında görevli personeller tarafından 35 okulda biyokaçakçılık, biyolojik çeşitlilik, hayvan sevgisi, doğa ve çevre bilinci eğitimi ile ilgili ilkokul ve ortaokul öğrencileri olmak üzere 12 bin 713 kişiye eğitim verildi. Bu eğitim kapsamında öğrencilere çeşitli materyaller dağıtıldı.

Düzenledikleri konferanslarla okullarda eğitim boyutu anlatan DKMP Batman Şube Müdürü Ercan Turan, "Batman merkez ve 5 ilçemizde bulunan okullarda öğrencilerimizde yönelik doğa, hayvan ve çevre konulu eğitimler verdik ve eğitimlerimiz devam ediyor. Şu ana kadar 35 okulda 12 bin 713 tane öğrenciye hayvan hakları doğa ve çevre konulu brifing ile slaytlı eğitimler verdik. Eğitim verdiğimiz öğrencilere eğitimlerin kalıcı olması için broşür, kalem, notluk ve şapkalar dağıttık. Okul idarelerine atık pil toplama kutularını verdik. Böylelikle hayvan, çevre ve doğa boyutunu anlattık." dedi. (İLKHA)

 

 

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..
​Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, i..
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=