Lütfen bekleyin..



Abonelerden DEDAŞ’a tepki!

29 Eylül 2016, 12:50 - Okunma: 2134

Kullandıkları elektriğin çok üzerinde fatura geldiğini iddia eden aboneler Dicle EDAŞ'a tepki gösterdi.

Elektrik dağıtım şirketi Dicle EDAŞ tarafından sarf edilen elektrik miktarından çok daha fazla fatura kesildiğini iddia eden vatandaşlar, uygulamanın hukuksuz olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Şırnak’ın İdil ilçesinde kimi kamu kurumlarında çalışan ve bölgeye kısa süre önce tayin gelmiş memurlar, evlerine gelen elektrik faturalarının fahiş miktarda olduğunu söylediler. Birçok kişinin de aynı konudan mağdur edildiğini söyleyen vatandaşlar “Kullanmadığımız elektriği bize fatura etmişler” diyerek uygulamanın usulsüz olduğunu söylediler.

Tasarruflu elektrik kullandıklarını söyleyen ve bölgenin yabancısı oldukları için mikrofonlara konuşmaktan çekinen memurlar, “Bizler daha yeni elektrik aboneliğini yaptık. Tasarruflu elektrik kullanıyoruz. Fakat gelen faturaları anlamak mümkün değil. Biz kaçak elektrik kullanmıyoruz. Elektrik tüketimi az olduğu halde yüksek fatura kesilmiş. Kaçak kullanıyoruz muamelesi yapmışlar. 4 kW elektriğe 90 TL fatura kesilir mi?” diye sordular. 

Tatil dönüşü yüksek elektrik faturasıyla karşılaştı

Tatil dönüşü evine gelen elektrik faturasını görünce çok şaşırdığını söyleyen bir öğretmen de “Ben tatildeydim. Bana yüksek bir fatura kesmişler. Bu durumu onlara ilettim. Bana şöyle dediler; ‘tatile giderken bize haber vermeniz gerekirdi’ ve ‘sanki bize ne’ deyip geçiştirdiler.” dedi.

“Tüm elektrik tüketicileri potansiyel kaçak kullanıcısı yaklaşımı yanlıştır”

İddiaya konu olan elektrik faturalarını inceleyen ve faturalarda anormallik olduğunu söyleyen uzmanlar ise şunları söyledi:

“Asgari tahakkuk uygulanmış. Yani bu faturalar 50 TL altı olduğu için 50 TL ve üzerine yuvarlanmış. Buna asgari tahakkuk diyorlar. Bu uygulama kanunsuzdur. Hukukta suçluluğu ispat edilemeyen herkes masumdur. Her 50 TL altı olan aboneye kaçak kullanmış muamelesi yapılmaktadır. Ki bu da EPDK mevzuatına göre de usulsüzdür. Abone ne elektrik kullanmışsa o düzeyde bir gelmeli. Yani sayaçta ne varsa odur. Ekstra bir şey ekleyemezsiniz. EPDK mevzuatına göre suç işlenmiştir. Şu an bu vatandaşlar da mağdur edilmiştir. Tüm elektrik tüketicileri potansiyel kaçak kullanıcısı yaklaşımı yanlıştır.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=