Lütfen bekleyin..



10 Yaşında çocuğun bacağı kesilmekten kurtarıldı

29 Eylül 2016, 14:13 - Okunma: 5353

Batman Bölge Devlet Hastanesi başarılı ameliyatlarına birini daha ekledi. Plastik Rekonstruktif ve Estetik. Cerrahı Op. Dr. Fırat Acar, 10 yaşındaki bir hastanın bacağının kesilmesinden kurtardı.

Siirt’in Pervari ilçesinde  yaklaşık 3 ay önce ateşli silah ile  sol bacağından  yaralanan,  kaval kemiği  ve üzerindeki kas ve cilt dokusu parçalanan ve bacağının  kesilmesi söz konusu iken,10 yaşındaki Mehmet Rasim Dündar’a  Batman Bölge Devlet Hastanesinde Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Fırat Acar umut oldu. 10 saat süren başarılı ameliyat ile diğer bacağın baldır kemiğinden alınan kemik doku, kas ve cilt dokusu yaralı bacağa nakledildi.

Ameliyat 10 saat sürdü

Operasyonu gerçekleştiren Op.Dr.Fırat Acar , ’’  Dış merkezden hastanemize sevkedilen  hastanın sol bacağında tibia dediğimiz kaval kemiğinde  yaklaşık 12 cm’lik  kemik kaybı ve beraberinde geniş boyutta cilt kaybı mevcuttu. Kemik ve cilt kaybını onarmak için diğer bacaktan alınan fibula adı verilen baldır kemiği cilt ve kas dokusu ile birlikte sol bacağa nakledildi. Dokular damar yapıları korunarak yaklaşık 10 saat süren bir ameliyatla mikrocerrahi  yöntemlerle transfer edildi. Bacağını kaybetme ihtimali olan hasta operasyon sonrasında yürüyebilme noktasına geldi‘’ dedi. Plastik cerrahinin üst düzey ameliyatlarından olan serbest flep denilen doku nakillerinin Batman Bölge Devlet Hastanesinde başarılı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirten Dr.Acar bölgedeki birçok hastaya hizmet verdiklerini de söyledi.

Oğlumun bacağını kurtardı

Mehmet Rasim Dündar’ın babası Kasım Dündar şöyle konuştu, “ Bir kaza sonucu bacağından yaralanan çocuğuma Op. Dr. Fırat Acar tarafından başarılı bir müdahalede bulunuldu. Sol bacağından ağır yaralanan oğlumun bacağı kesilmekten kurtarıldı. Başta doktoruma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

batman-bolge-devlet-hastanesi.jpg

batman-bolge-devlet-hastanesi-001.jpg

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
zaza gap
2719 gün önce
hez zaman size bakıyaorum
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=