Lütfen bekleyin..



"Okul Öncesi ve Temel Eğitim Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

06 Ekim 2016, 22:00 - Okunma: 3264

Batman'da "Okul Öncesi ve Temel Eğitim Değerlendirme" toplantısı Vali Ahmet Deniz’in katılımıyla Kültür Merkezi Konferans salonunda yapıldı.

Batman'da "Okul Öncesi ve Temel Eğitim Değerlendirme" toplantısı Kültür Merkezi Konferans salonunda yapıldı.
Toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanı Tuncay Markoç,   İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile okul müdürleri katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı, Vali Deniz’in öncülüğünde 2016-2017 eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere hayata geçirilen “Çocuğumu Seviyorum Anasınıfına Gönderiyorum” projesinin tanıtımının yapıldığı slayt gösterisi ile devam etti.
 
Daha sonra toplantıda Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Gençoğlu ve Vali Deniz eğitimcilere hitaben birer konuşma yaptılar.
 
Konuşmasında ilimizin okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranları hakkında bilgi veren Gençoğlu,  Batman’ın Türkiye genelinde okul öncesi okullaşma oranında 79. sırada olmasının bir ölçüt değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, asıl olanın mevcut durumdan rahatsız olup, sorunun giderilmesi için çalışmaların yapılması olduğunu ifade etti.
 
GENÇOĞLU; “ÇOCUĞUMU SEVİYORUM ANASINIFINA GÖNDERİYORUM” PROJESİ TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNDE BİR ÖRNEKTİR.
 
Genel Müdür Gençoğlu;  “Batman’daki okul öncesi okullaşma oranları okul öncesi eğitim yaygınlaştırılması projesi kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde, biz öncelikle bu bağlamda seviyesi en düşük olan illerimizden başlamayı arzu ettik.  Bu illerden bir tanesi de Batman’dır. Batman’ın Türkiye'de 79. sırada olması, Batman açısında rahatsız edici bir durum değildir. Batman’daki  bu dinamik yapıyı gördüğünüz zaman, şunu değerlendiriyorsunuz;  mevcut durumdan rahatsız olup, buna yönelik ne gibi eylemler yapılıyor. Bu çok daha önemlidir. Geçen yıl 7 bin 500 öğrenci ile haziran ayını tamamlayan Batman; bu gün itibarıyla 10 bin 300 gibi bir rakama ulaşılmış. Bu şu demek; hızlı ve dinamik bir yapı var karşımızda ve bu hızlı, dinamik yapı rakamlarla ifade edilemeyecek kadar güçlü bir enerjiyi, motivasyonu ve heyecanı ifade ediyor.
 
Valilik kendi bünyesinde çok ciddi çalışmalar yaparak, 1,5-2 aylık bir zaman diliminde okul öncesi okullaşma oranını geçen yıla göre yüzde 45’lik bir artışla büyük bir başarı sağlanmıştır.
 
“Çocuğumu Seviyorum Anasınıfına Gönderiyorum” projesi Türk Eğitim Sisteminin dezavantajlı öğrencilerin de eşit şartlarda okula başlaması, akademik hayata başlaması için tüm Türkiye bağlamında değerlendirilmesi ve örnek alınması gereken projelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu örnek ifadesini bilerek ve kasıtlı olarak kullanıyorum. Bizim örnek almamız gereken şey, 79. il olması değil daha güçlü ve daha dinamik bir yapıdır. İstatistikler nerede olduğunuzu tarif edebilir ama şu bir gerçek, bir öğrencinin dahi bu gün itibarıyla eğitime katılmış olması bütün istatistiklerin üzerindedir. O çocuk yarın bu ülkenin geleceğini temsil edebilir. O yüzden biz istatistiksel rakamlarla kaygılanmak ve kötümserliğe kapılmak yerine bir öğrenciyi sürece nasıl dahil ederiz kaygısı içerisinde olmamız gerekiyor” diye konuştu.
 
Genel Müdür Gençoğlu konuşmasının sonunda eğitime verdikleri desteklerden dolayı Vali Deniz ve eğitimcilere teşekkür etti.
 
Daha sonra konuşan Vali Deniz, okul öncesi eğitimin ilimizde yaygınlaştırılması için yapılan çalışmalara değinerek, “Çocuğumu Seviyorum Anasınıfına Gönderiyorum” hedefleri hakkında bilgi verdi.
 
Bir ülkenin kalkınması ve gelişmesinin ancak eğitimdeki başarısı ile mümkünün olacağını ifade eden Vali Deniz, “Gelişmiş ve kalkınmış ülkelerin temel özelliği; insanını iyi eğiten beşeri sermayeyi güçlendiren ülkeler olmalarıdır. Onun için eğitimin iyi insanlar tarafından ve planlı programlı bir şekilde verilmesi gerekiyor. Ama hepimiz gördük ki; bir başka amaç ile eğitim verilmeye başlanırsa, zeki çocukların köylerden illerden ilçelerden devşirilerek, beyinleri yıkanarak, kendi ülkesine, kendi vatandaşına silah çeken, ateş eden ve öldüren insanlar haline gelebiliyor. Onun için hem eğiticilerimizin niteliği hem de eğitimin kendisi önemlidir. Bizlere çok görev düşüyor özellikle eğitim camiası olarak sizlerin gece gündüz demeden çalışmanız gerekiyor. Daha önce 8 saat çalışıyorduk şimdi hep beraber gerekirse 18 saat çalışmak zorundayız. Bu coğrafyada eğer eğitimde gerçek anlamda bir yere gelebilirsek rahat ederiz. Okul öncesi 3-4 yaşındaki çocuklarımıza temelde insan sevgisini, milli ve vatan sevgisini verdiğimiz zaman hem eğitimde başarılı olacağız hem akademik alanda başarılı olacağız. Geçmişimizle dünyaya örnek olmuş bir milletiz örnek olmaya da devam edeceğiz.  Batman’ın 79. Sırada olmasına kimsenin gönlü razı olmaz.  İki ay içerisinde yapılan çalışmalarla geçen yıla göre yüzde 45'lik gibi bir sayısal artış sağladık. Bu, büyük bir başarı, bu oranı yükseltmek için var gücümüzle çalışacağız.   Bakanlığımızın destekleri bizim için ayrı bir heyecan vesilesi oldu. Hem eğitim kalitemizin artırılması hem de okullaşma oranın yükseltilmesi için tüm kurumlarımızla koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardında toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.   

okul-oncesi-ve-temel-egitim-degerlendirme-toplantisi.jpg

okul-oncesi-ve-temel-egitim-degerlendirme-toplantisi-001.jpg

okul-oncesi-ve-temel-egitim-degerlendirme-toplantisi-002.jpg

okul-oncesi-ve-temel-egitim-degerlendirme-toplantisi-003.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=