Lütfen bekleyin..



Umut-Der Ramazan yardımlarına başladı

29 Haziran 2015, 11:48 - Okunma: 2088

Batman Umut-Der, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayında fakir ve muhtaç ailelere gıda yardımında bulunmaya başladı.

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Batman Umut-Der, Ramazan ayında fakir ve muhtaç ailelere Ramazan paketlerini ulaştırmaya başladı.

Umut-Der, Ramazan ayından önce hazırladığı bin 700 Ramazan paketinin dağıtımına başladı. Ramazan ayı boyunca hayırseverlerden gelen yardımlarla Ramazan paketlerinin dağıtımına devam edileceği belirtildi.

Günlerdir hummalı bir şekilde hazırlamış oldukları ramazan paketlerinin dağıtımına başladıklarını belirten Umut-Der Genel Başkanı Halil Gergin, “Umut-Der olarak Ramazan başlamadan önce biz Ramazan hazırlıklarımızı başlattık. Daha öncede belirttiğimiz gibi poşetleme, paketleme ve en son bu gün muhtaç ve yetimlere Ramazan paketlerimizi dağıtımına başladık.  Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye kardeş dernek ve gönüllülerimiz tarafından 36 mahalleye bin 700 adet Ramazan paketlerinin dağıtımını yaptık.” dedi.

Ramazan ayı boyunca hayırseverlerin yapacakları yardımları muhtaç, fakir, yetim ve mülteci olarak Batman’a sığınan insanlara ulaştıracaklarını söyleyen Gergin, “Ramazan senede bir defadır, bu ayın mükâfatı Allah’ın yanında çoktur. Peygamber Efendimizin ‘bir yarım hurma bile olsa kendinizi cehennem ateşinden koruyun.’ hadisi şerif hatırınızda bulunsun. Bu güne kadar yardımlarda bulunan tüm hayırseverlerden Allah razı olsun. Bundan sonrada fakir, muhtaç, yetim ve mülteci insanlara yapacağımız yardımlar için desteklerinizi bekliyoruz.  Muhtaç kardeşlerimiz çok olduğundan hayırseverlerden isteğimiz, bu Ramazan ayında birkaç fakiri de siz sevindirin.” şeklinde konuştu.

Öte yandan yardım paketi alanlar ise böylesi yardımlarla bir nebze olsa da ihtiyaçlarını sağladıklarını ifade ederek yardımda bulunanlara dua ettiler. (M.Sait Çelik – İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=