Lütfen bekleyin..



İnşaat işçileri Ramazan'da gece çalışıyor

29 Haziran 2015, 15:57 - Okunma: 2178

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutan inşaat işçileri, gündüzleri dinlenerek geceleri de çalışarak geçiriyorlar.

Oruç ve sıcaklık nedeniyle birçok sektörde işçiler, işlerini iftardan sonra yapıyor. Özellikle Batman’da havaların yaklaşık 40 dereceyi bulması oruçlu olan inşaat işçilerinin gece çalışmasına neden oluyor. Gündüzleri oruç tutan inşaat işçileri, iftardan sahura kadar ara vermeden çalışıyor.

Daha önce sabah 06.00’dan akşam 17.00’a kadar çalışan inşaat işçileri, aşırı sıcakların ve Ramazanın gelişiyle birlikte gece vardiyasına geçti. Oruç tutan inşaat işçileri, iftardan sonra yoğun bir tempoyla çalışıyorlar. 

Ramazanın bitmesiyle birlikte tekrardan gündüzleri çalışmalarını sürdüreceklerini belirten işçiler, çok zor şartlar altında çalıştıklarını, geçim sıkıntısı, bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin olduğunu ve onun için çalışmak zorunda olduklarını ifade ediyorlar.

İnşaat işinin zor bir meslek olduğunu ve bu yüzden oruçlu oldukları için gece çalışmak zorunda kaldıklarını belirten boya ustası İsmail Memiş, “Ramazanla birlikte havalarında çok sıcak olmasıyla oruçlu bir şekilde gündüz inşaatlarda çalışmak zordur. Bu yüzden geceleri çalışmak zorundayız. İftardan sonra işbaşı yapıyoruz, sahura kadar çalışarak ekmeğimizi çıkarmaya çalışıyoruz.” dedi.

Her Ramazan ayında gece vardiyasına geçtiklerini ifade eden fayans-karo ustası Ekrem Tekin, “Ramazan ile birlikte gelen sıcaklardan dolayı gündüz çalışamıyoruz. Onun için gece sahura kadar çalışıyoruz. İftarımızı açtıktan sonra işimizin başına geçiyoruz. Akşam namazımızı dahi işte kılıyoruz. Her Ramazan gece vardiyasına geçiyoruz. Bazen iş çok olduğundan sabah namazını kıldıktan sonra işe gidiyoruz ve saat sabah 10’a kadar çalışıyoruz. Susadığımızda işi bırakıp istirahat geçiyoruz. Bazen de teravih namazından sonra işbaşı yapıp sabah saatlerine kadar çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İnşaat mesleğinin kendilerini çok yorduğunu ve bundan dolayı rızıklarını gece çıkardıklarını vurgulayan inşaat işçisi Yahya Çelik ise, şunları kaydetti: “İnşaatta susuz çalışamadığımızdan dolayı sabah çalışmayıp akşam çalışıyoruz. İnşaat işçileri olarak rızkımız için gece çalışıyoruz. Bazıları ustalara harç hazırlayıp işi yetiştirmek için iftardan önce saat 17.00’de işbaşı yapıyor. İftarlarını bazen inşaatta bazen de evde yapıyorlar. Ustalar da saat 21.00’de işbaşı yapıyor. Gece saat 02.00’ye kadar çalışıyoruz. Sonra istirahate çekiliyoruz. Allah Teâlâ bu Ramazan ayında tüm Müslümanlara huzur ve bolluk versin inşallah.” şeklinde konuştu.  (M.Sait Çelik İLKHA)

Etiketler : ramazan, inşaatçılar
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=