Lütfen bekleyin..



İhracatı Geliştirmek için DİKA’dan Etkili Adım

14 Ekim 2016, 19:36 - Okunma: 3367

DİKA ev sahipliğinde sorumlu olduğu bölge illerinin ihracat kapasitesini geliştirmek için ülkemizin ihracat kredisi sağlayan resmi kuruluşu Türk Eximbank ile ortaklaşa Batman’da bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) yeni pazarlara yönelme ve ihracatın hem kapasitesini hem de niteliğini yükseltmek maksadıyla çok yönlü etkinlikleri bölgenin hizmetine sunuyor. Üst ölçekte Kalkınma Politikalarının da ön gördüğü üzere ulusal ve uluslar arası çapta sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasının temel dayanağının ihracat olması Ajans’ın da politikalarına yenilikçi faaliyetlerle yansıyor.

Bölgenin ihracata yönelik teşvik konusunda etkin rol alan Dicle Kalkınma Ajansı, ulusal ve uluslar arası fuarlara bölge ihracatçılarını ve paydaşlarını dahil etmenin yanı sıra eğitimlerle de bu amacı pekiştirme niyetiyle hareket ediyor. Ajans yeni pazarlar bulma ve ihracatçısını bu pazarlarla bütünleştirmenin yanı sıra küresel sisteme uyum sağlamaları konusunda uygun zeminler oluşturmak için yenilikçi ve çeşitlilik arz eden faaliyetleri TRC3 Bölgesi’ne (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) getiriyor. Bu maksatla ülkemizin resmi ihracat teşvik kuruluşu olan Türk Eximbank eğitimleri Bölge’de yapılıyor. Ajans Bölgesi’nde bulunan ihracatçılara yönelik Türk Eximbank "Kredi ve Sigorta Bilgilendirme Semineri" ilk toplantısı Mardin’de yapılmıştı; ikinci toplantısı ise Batman’da özel bir otelde gerçekleştirildi. Eğitim semineri Eximbank Müşteri İlişkileri Müdür Yardımcısı Erkan Oğuz ile Uzman Haydar Öztürk tarafından verildi. Toplantıya Bölge’de faaliyet gösteren ihracatcı, yatırımcı ve girişimciler katıldı.

İlk toplantının verimli geçmesi ve paydaşlarca büyük yankı uyandırması ile birlikte Bölge’nin ihracat açısından yüksek kapasiteye ve potansiyele sahip ili Batman’da da katılımın yüksek olmasını sağladı. İhracatçılar için maddi olanakların sağlanması açısından önem arz etmesi ve ihracat konusunda sağlam temeller atılabilmesi maksadıyla ihracat teşvik kuruluşu Türk Eximbank eğitimleri paydaş katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

dicle-kalkinma-ajansi-001.jpg

dicle-kalkinma-ajansi-002.jpg

dicle-kalkinma-ajansi-003.jpg

dicle-kalkinma-ajansi-004.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=