Lütfen bekleyin..



FETÖ mağdurlarından AGD'ye ziyaret!

18 Ekim 2016, 22:21 - Okunma: 2479

FETÖ’nün kumpasları sonucu cezaevine konulan dindar mahkûmların aileleri AGD Batman Şubesi'ni ziyaret ederek, destek istediler.

28 Şubat ve FETÖ mağduru ailelerin hak arayışı devam ediyor. 1990'lı yıllardan günümüze çeşitli komplo ve kumpaslar sonucu cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin  bir araya gelerek oluşturduğu “28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi”  AGD Batman Şubesi'ni ziyaret etti.

AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan tarafından karşılanan aileler, kendilerine yaşatılan hukuksuzluğu aktararak, destek talebinde bulundu.

Mağdur aileleri adına konuşan Hüseyin Olam, cezaevlerinde yüzlerce İslami kimlikli mahkûmların olduğunu ve sadece bunların değil, 28 Şubat ve FETÖ darbecileri tarafından mağdur edilmiş tüm mahkûmların yeniden yargılanması gerektiğini söyledi.

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifi olarak AGD’yi ziyaret ettiklerini belirten Olam, amaçlarının hem 28 Şubat döneminde, hem de FETÖ’nün mağdur ettiği mahkumların tekrar yargılanmalarını sağlayabilmek olduğunu ifade etti.

“Müslümanları cezaevine koyan FETÖ’nün hakim ve savcıları cezaevine girdi”

Söz konusu mağduriyetleri gidermek için STK’ların desteğini alabilmek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Olam, “Şu anda cezaevlerinde camialara mensup,  müebbet dahil çeşitli cezalara çarptırılmış yaklaşık 700 Müslüman mahkûm  vardır. Bunların kimileri 15, kimileri de 25 yıldır cezaevindedirler. Müslüman camialar hep bu yapıların hedefinde oldu. 28 Şubat döneminde de on binlerce Müslümanı yakaladılar. Kimilerine örgüt yaftası yapıştırdılar, kimilerine farklı yaftalar yapıştırarak işkencelerden geçirdiler ve on binlerce Müslümanı cezaevine tıktılar. FETÖ’nün talimatıyla bunlara ceza veren hakim ve savcıların bugün tutuklanıp, terör suçlamasıyla cezaevine girdiğini biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Şu an cezaevinde bulunan FETÖ mağduru mahkûmların hukuksuz ve haksız yere cezalandırıldıklarını dile getiren Olam, bu mahkûmlar için tekrar yargılanma yolunun açılmasını talep ettiklerini ve hukuksuzluğun giderilebilmesi için destek istediklerini ifade etti.

“FETÖ, İslami kimliği kullanarak en büyük zararı İslam’a vermiştir”

İslam’a en büyük zararı, FETÖ’nün verdiğine dikkat çeken AGD Şube Başkanı Lokman Özkan da, “Anadolu Gençlik Derneği olarak bu kutlu yürüyüşünüze, mücadelenize destek verdiğimizi ifade etmek istiyoruz. FETÖ maalesef İslami kimliği kullanarak en büyük zararı Müslümanlara, İslam’ın kendisine vermiştir. İslam’ın içini boşaltmaya çalışmıştır. Sadece Türkiye’deki Müslümanlara fiziki ya da siyasi linç girişimiyle yetinmemiş,  aynı zamanda dinler arası diyalog ve ılımlı İslam projeleriyle İslam’ın içini boşaltmaya yönelik bir çaba içerisine girmiştir. Siyonizm’in ve Amerika’nın desteğiyle büyümüş bir yapıydı ve bu yapı birilerinin telkiniyle İslam aleminde Müslümanların direniş ruhunu bitirmek, cihad kavramını ortadan kaldırmak ve İslami hareket anlayışını bitirmek için yola çıkmış bir örgüttür.” diye konuştu.

“Müslümanlara zulüm edenler yargılanmalıdır”

FETÖ yapısının kendi emelleri, inançları ve idealleri için masum insanların canına kıyabilecek dereceye geldiğini gördüklerini kaydeden Özkan, şöyle  konuştu:

“Geçmişte Müslümanları hukuksuz olarak yargılayanların, içeri tıkayanların, Müslümanlara sırf inançları için verdikleri mücadeleden dolayı eziyet ve zulüm edenlerin, bugün adalet karşısına çıkarılıp, yargılanması gerektiğine inanıyoruz. Bunların kimin maşası, piyonu olduğu ortaya çıktı. 15 Temmuz’da da turnusol kâğıdı misali bunların renkleri ortaya çıktı. Bu anlamda sizin kutlu yürüyüşünüze, mücadelenize de Anadolu Gençlik Derneği olarak destek vereceğimizi ifade etmek isteriz.” (İLKHA)

feto-magdurlari-029.jpg

feto-magdurlari-030.jpg

lokman-ozkan.jpg

huseyin-olam-005.jpg

  •  
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=