Lütfen bekleyin..



Vahdette Kuvvet ve İzzet Vardır!

23 Ekim 2016, 13:12 - Okunma: 2099

İttihad'ul Ulema’nın düzenlediği 2’nci Kürdistan Âlimleri Buluşması'nda selamlama konuşması yapan İttihadul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, "Ümmetin bütünlüğünü sağlamada ulemanın rolü’ konulu bir konuşma yaptı.

İttihad'ul Ulema’nın düzenlediği 2’nci Kürdistan Âlimleri Buluşması Türkiye, İran, Irak ve Suriye Kürdistan'ındaki âlimlerin katılımıyla saat 10.00’da İttihad’ul Ulema Genel Merkezi’nde başladı.

2 gün 4 oturum şeklinde gerçekleşecek buluşmaya, Türkiye, İran, Irak ve Suriye Kürdistan'ından çok sayıda âlim katıldı.

Türkiye, İran, Irak ve Suriye Kürdistan'ındaki âlimlerin katılımıyla gerçekleşen ''2’nci Kürdistan Âlimleri Buluşmasında”  Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan selamlama konuşması yaptı.

Toplanmalarındaki gayenin Allah’ın emrini yerine getirmek için olduğunu söyleyen İttihad'ul Ulema Genel Başkanı Kılıçarslan, programın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

“Rabbimiz namaz kılmamızı, oruç tutmamızı istediği gibi bizim birlik olmamızı, vahdet olmamızı, kardeş olmamızı da istiyor.” diyen Kılıçarslan, “Tefrikada olursak Allah’ın emrini yerine getirmemiş oluruz.  Kuvvetimiz giderse; gayretimiz gider, zillete düşeriz, akidemizde ve ibadetimizde hür olamayız. Rabbimiz İslam düşmanlarına karşı kuvvet toplamamızı istiyor. Peygamberimiz kuvvet toplayınca müşriklerle savaşmıştır. Bizlerin namazının İslam düşmanlarına zararı olsaydı bırakmazlardı. Vahdetimiz, muhabbetimiz onlara zarar verdiği için aramıza tefrika koyuyorlar.” dedi.

“Vahdette kuvvet vardır, izzet vardır”

İslam alemindeki tefrikaya dikkat çeken Kılıçarslan, “Rabbimiz, ‘Tefrikaya düşenlere büyük bir azap vardır’ diyor. Acaba bizler bu ilahi tehditten kurtulmuş muyuz? Bizler kardeşiz diyebiliyor muyuz? Müslümanlar, nasıl bir kâfirin emri altında olur? Bugün bir Hristiyan’ı, sosyalisti Müslümanın emrinde görebiliyor muyuz? Ya da bir Müslüman’ı kendine ‘Ulu’l emr’ kabul ediyor mu? Maalesef İslam ümmetinin amirleri Hristiyan, sosyalist ve komünistler olmuş. Acaba neden bu zillet var? Bizler vahdeti bırakıp, kardeş olmamışız. Vahdette kuvvet vardır, izzet vardır.  Ortadoğu’da bu kan, fitnenin sebebi Hristiyan ve Yahudiler değil midir? Hristiyan ve Yahudiler Hz. İsa hakkında farklı düşündükleri halde kendi aralarında birlik olup Müslümanların arasına fitne koyuyorlar. Ey Kürdistan âlimleri! Amacımız tüm Müslümanların birliğidir. Bununla birlikte bütün küfrün amacı Kürtlerdir. Neden baba ve dedelerimizin akidesini terk edip Hristiyanlara uyuyoruz. Onların emriyle savaşıyor, ölen de öldüren de ‘Allah-u Ekber’ diyor.” ifadelerini kullandı.

“Bizler vahdet elini uzatmaya hazırız”

Kılıçarslan sözlerine şöyle devam etti: “Küfür ehli, aramıza nifak koyup İslam ümmetinin petrolü, madeni için 30’u aşkın ülke bir araya gelmiş. Müslümanlar kendi servetleri üzerinde aç kalırken; ABD, İngiltere Müslümanların serveti üzerinde sefa sürüyor. Bizler kuvvet olursak bu onların işine gelmez. Bizler kuvvet olursak, Rabbimizin emrini muhafaza ederiz ki bu onların işine gelmez. Bakın bu memlekette ellerine silah verilenler âlimlerimizi, medreselerimizi tehdit ediyorlar. Evlatlarımızı katlediyorlar. İttihad-ul Ulema olarak 70 medresemiz ve 4000 talebimiz var. Çoğunluğu Kürdistan’da olmak üzere 400 âlimimiz ve 300’ü aşkın derneğimiz var. Bizler tüm âlim ve medreselerimizle, gençlerimizle bu memlekette birlik olmuşuz. İslam düşmanları bize saldırınca müdafaamızı yapabiliyoruz. Bizler istiyoruz ki kardeşlik elini uzatalım. Bizler vahdet elini uzatmaya hazırız. Hristiyan ve Yahudilerin fitnesini bir tarafa bırakıp rabbimizin katına ak yüzle çıkabilelim.” (İLKHA)

-2’nci-kurdistan-Âlimleri-bulusmasi.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=