Lütfen bekleyin..



Husumetli aileler barıştı

24 Ekim 2016, 15:13 - Okunma: 2487

Batman’da Işık ve Kavak aileleri arasındaki 8 yıllık husumet, kanaat önderlerinin girişimiyle sulhla son buldu.

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü (Derdilê) Köyü'nde ikamet eden Işık ve Kavak aileleri arasındaki 8 yıllık husumet, kanaat önderlerinin girişimleri sonucunda barışla neticelendi.

Işık ve Kavak aileleri arasında sona eren husumetle birlikte, arabulucular ve köy sakinlerinin katılımıyla köyde bir barış yemeği verildi.

Kan davalısı aileleri barıştırmak için girişimlerde bulunan Hüseyin Konakçı yaptığı konuşmada, 8 yılllık kan davasını sonlandırmak için uzun süredir kanaat önderleriyle birlikte çabaladıklarını söyledi.

En sonunda iki aile fertlerinin el sıkışarak barıştıklarını söyleyen Konakçı, husumetin ve kan davalarının büyük mağduriyetler doğurduğunu, can ve mal kayıplarına yol açtığına dikkat çekti.

Bölgemizde bu tür olayların yaşanmasının önüne geçilmesi gerektiğini ve var olan husumetlerin sonra erdirilmesinin zorunlu olduğunu ifade eden Konakçı, bu barışın aileler arasında sevgi ve kardeşliğe vesile olmasını temenni etti.

Işık ve Kavak ailelerinin ileri gelenleri ve bireyleri, daha sonra örf ve adet gereği dua ve salavatlar eşliğinde, bir kanaat önderinin eliyle tutmuş olduğu Kur’an-ı Kerim’in altından geçti. (M. Fatih Akgül- İLKHA)

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=