Lütfen bekleyin..



Gercüş'te su sorunu

25 Ekim 2016, 20:29 - Okunma: 1971

Batman Gercüş’e günde sadece 2 saat içme suyu verildiğini belirten ilçe sakinleri, sıkıntılarının giderilmesini talep ettiler.

Batman’da 6 bin nüfusu bulunan Gercüş ilçesinde yaşanan su sıkıntısı halkın tepkisine neden oldu.

İlçeye günde sadece 2 saat içme suyu verildiğini belirten Gercüşlüler, yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını söylediler.

İlçe sakinleri olarak su arıtma tesisi ve su dinlenme tesisi istediklerini dile getiren Murat Tunç, birkaç saat verilen suyun hastalıklara neden olduğunu ileri sürdü.

Tunç, “Gercüş'e yapılması gereken en büyük proje bir su arıtma ve dinlenme tesisinin açılmasıdır. Bize günlük 2 saat, bazen bir saat şebeke suyu verilir. Şebeke suyu verilmeden 15 dakika su sayaçlarımız boş hava basar. Bu da faturamıza yansıyor. Akmayan suyun parasını ödemek zorunda kalıyoruz. İlçemizde suyu içindeki bakteri ve pisliklerle içiyoruz. Bu yüzden salgın ve enfeksiyon hastalıklarına maruz kalıyoruz. Çocuklarımız yaz mevsiminde sürekli hastalanıyorlar.” dedi.

Yetkililere çağrıda bulunarak su sorunlarının giderilmesini talep eden Ramazan Ekinci ise “İlçe halkı olarak en büyük sorunumuz su sorunudur. Tüm yetkililere sorunumuzu iletmişiz. Yıllardır bu sorun çözülemedi. Her defasında 'yaparız' diyorlar ama kimse bir şeyler yapmıyor. Günde en fazla 2 saat suyumuz akıyor.  Bu sorun bugünden değil yıllardır var olan bir sorundur. Yetkililer sorunlarımızı gidersinler. Başka bir şey istemeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Gercüş’ün su sorunu hakkında görüşmek istediğimiz yetkililer, talebimize cevap vermediler. (M. Sait Çelik-İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=